Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

27. 12. 2022. 07:51   >>  08:38 2

SA DIJASPOROM U NjUJORKU

Šehović: Nasrtaji na građanski i evropski karakter države”

Crna Gora se suočava sa nasrtajima na građanski i evropski karakter države, a vlast je dijasporu pokušala da ponizi, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović na javnoj tribini koja je juče, u organizaciji nekoliko udruženja koja okupljaju dijasporu, održana u Njujorku.

"Crna Gora se suočava ne samo sa najvećom političkom i institucionalnom krizom u našoj novijoj istoriji, nego i sa brutalnim nasrtajima na njen građanski, sekularni i antifašistički karakter, a upravo su to vrijednosti čije suštinske važnosti za naše društvo je posebno svjesna naša brojna dijaspora, koja je zato vazda glasno stajala u njihovu zaštitu. Zbog toga je, uostalom, nova “oslobodilačka” vlast već u prvim mjesecima svog mandata pokušala da je disciplinuje i ponizi uskraćivanjem davno stečenih prava, u čemu zbog snažnog političkog otpora na koji je naišla srećom nije uspjela”, poručio je Šehović, a saopšteno iz SD.

Šehović je takođe kazao da nema nikakvu dilemu da će se građanska Crna Gora, zajedno sa našom dijasporom, odbraniti od naleta, kako je kazao, političkog primitivizma i srednjovjekovnog sistema vrijednosti koji joj se pune dvije i po godine pokušava po svaku cijenu nametnuti.

“Pobjeđivali smo mi zajedno i veće i opasnije političke protivnike od ovih, pa ne sumnjam da će na kraju tako biti i ovog puta”, zaključio je Šehović.

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović je upoznao prisutne o trenutnom stanju u kojem se Plav nalazi, ali i informisao o planiranim projektima za narednu godinu.

"Vjerujem da udruženim snagama, iskrenim i partnerskim odnosom sa plavsko-gusinjskim udruženjima i brojnim istaknutim pojedincima, možemo realizovati brojne aktivnosti od zajedničkog interesa. Opština na čijem sam čelu se uprkos poteškoćama sa kojima se suočila u zadnje dvije godine predano radi na kontinuiranom unaorjeđenju uslova života u Plavu", saopštio je Canović.

Kako je saopšteno iz SD-a tribina ja organizovana u sklopu višednevne posjete Šehovića i Canovića Njujorku, koji su proteklih dana imali brojne susrete sa predstavnicima udruženja i zainteresovanim pojedincima iz dijaspore.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније