Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

10. 12. 2022. 01:04 >> 01:08
1

KOIZVJESTIOCI PSSE

"Funkcionalan Ustavni sud mora biti uspostavljen bez odlaganja"

Koizvjestioci Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) za postmonitoring dijalog sa Crnom Gorom Damijen Kotije (Švajcarska) i Nikos Tornaritis (Kipar) rekli su da se Crna Gora suočava sa ključnim trenutkom svoje novije političke istorije.

"Vjerujemo da će se svi akteri ponašati odgovorno i prevazići podjele kako bi se pronašao kompromis koji bi omogućio izbor sudija Ustavnog suda ovog ponedjeljka (12. decembra). Potpuno funkcionalan Ustavni sud mora biti uspostavljen bez odlaganja kako bi se prekinuo politički ćorsokak. Ova institucija je od vitalnog značaja za funkcionisanje demokratije, posebno uoči izbora sljedeće godine", kazali su Kotije i Tornaritis.

Oni su naveli kako su uvjereni da će savjetodavno mišljenje Venecijanske komisije razjasniti principe neophodne za politički prihvatljiv kompromis.

"U skladu sa vladavinom prava i evropskim standardima", naveli su koizvjestioci. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније