Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

09. 12. 2022. 19:37 >> 19:36
2

ANA PISONERO

"Politički lideri da prate preporuke Venecijanske komisije"

Evropska unija pozvala je političke lidere u Crnoj Gori da u potpunosti slijede reporuke Venecijanske komisije, kazala je portparolka Evropske Komisije Ana Pisonero.

"EU uzima obzir zabrinutost koju je izrazila Venecijanska komisija povodom predloženih izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku i poziva političke lidere Crne Gore da u potpunosti slijede preporuke Venecijanske komisije", navodi Pisonero.

Dodaju da je to ključno za promovisanje stabilnosti i pravilnog funkcionisanja demokratskih institucija Crne Gore.

"Pozivamo političke aktere u Crnoj Gori da daju prioritet izgradnji konsenzusa i imenovanju članova Ustavnog suda, jer je to ključno za osiguranje legitimiteta demokratskih izbora, između ostalih važnih stvari", navela je Pisonero.

Dodaje da je ulazak Crne Gore u Evropsku uniju strateški izbor velike većine građana Crne Gore i javno objavljeni cilj Vlade Crne Gore.

"Kontinuirani napredak u pristupanju EU zahteva od svih političkih aktera da podrže funkcionalnost demokratskih institucija zemlje i ojačaju vladavinu prava", zaključila je Pisopnero.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније