Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

А.М.

07. 12. 2022. 21:02   >>  21:00

ĐUROVIĆ - BEČIĆ

Crnogorsko-srpski odnosi treba da nastave da idu uzlaznom putanjom

Crnogorsko-srpski odnosi treba da nastave da idu uzlaznom putanjom jer je to naročito bitno za naše građane koje vežu višestruke istorijske, tradicionalne, rodbinske i prijateljske veze, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore nakon sastanka predsjednice parlamenta Danijele Đurović sa poslanikom Narodne skupštine Republike Srbije i predsjednikom Grupe prijateljstva između Narodne skupštine Republike Srbije i Skupštine Crne Gore Igorom Bečićem.

Đurović je izrazila zadovoljstvo što se, nakon prve zvanične posjete Beogradu koja je upriličena nedavno, ponovo nalazi u Srbiji i zahvalila predsjedniku Narodne skupštine Republike Srbije Vladimiru Orliću na pozivu da, kao predsjedavajuća Procesom saradnje u jugoistočnoj Evropi, prisustvuje ovom važnom događaju.

"Ističući značaj evropskih integracija Đurović je istakla da vjeruje da će Republika Srbija nastaviti da ide čvrstim korakom prema evropskoj porodici naroda i da će u tom procesu imati svu stručnu i tehničku pomoć Crne Gore kao predvodnice na tom putu", navodi se u saopštenju.

Bečić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa predsjednicom Đurović i istakao da je za Srbiju jako važno što Crna Gora prepoznaje veliku ulogu koju Srbija pridaje medijaciji na međunarodnom planu i zalaganju da se i najteži konflikti riješe mirnim i diplomatskim putem.

"Sagovornici su naročito istakli značaj direktnih kontakata između zvaničnika, kao i parlamentarne diplomatije koju je potrebno pospješiti i unaprijediti. U tom smislu, predsjednica je naglasila je da će učiniti napor da se Grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Srbije što prije popuni i da dođe do što skorijeg susreta između crnogorskih i srpskih parlamentaraca", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније