Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

06. 12. 2022. 19:36   >>  19:43

ĐUKANOVIĆ - CVIJANOVIĆ

"Sa prijateljstvom gledamo na međudržavne odnose"

U Crnoj Gori sa prijateljstvom i poštovanjem gledamo na sadašnjost i budućnost međudržavnih odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine, na temeljima zajedničkih strateških ciljeva, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović se na marginama Samita u Tirani sastao se sa predsjedavajućom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović.

Predsjednik je zahvalio na inicijativi za susret uz čestitke Cvijanović na preuzimanju dužnosti predsjedavajuće BiH.

"Želimo evropsku budućnost za naše države i narode", poručio je đukanović, pozdravljajući obnovljeni entuzijazam EU, što je, kako je kazao, potvrdio i današnji Samit u Tirani.

"Cvijanović je visoko ocijenila odnose dvije države u bilateralnoj ravni i u kontekstu integracije u EU i upućenosti jednih na druge kroz razmjenu iskustava i rezultate koje je Crna Gora ostvarila na evropskom putu. Zajednički je ukazano na značaj dobrosusjedskih odnosa naročito na njihovu perspektivu na polju ekonomije, izgradnju infrastrukture i bolje saobraćajne povezanosti", navodi se u saopštenju.

Razgovarano je i o prilikama za saradnju u energetici, vodoprivredi i daljem turističkom povezivanju.

Sagovornici su razmijenili informacije i o unutrašnjim prilikama u zemljama, cijeneći da je stabilnost preduslov za napredak društva i evropsku budućnost regiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније