Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

06. 12. 2022. 14:22 >> 15:00
1

MEDOJEVIĆ PREDLAŽE

Formirati tehničku vladu, premijer da bude iz DF-a

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević pozvao je predsjednike parlamentarnih stranaka da pokažu odgovornost i da kroz dijalog riješe aktuelnu političku i institucionalnu krizu u Crnoj Gori.

Medojević je sa konferencije za medije poručio da je neophodno dogovoriti datum vanrednih parlamentarnih izbora i formiranje tehničke vlade na čijem čelu bi bio neko iz Demokratskog fronta.  

“Mislim da je vrijeme da dio tog dogovora o prevazilaženju političke krize bude i formiranje tehničke vlade, čiji premijer će biti iz DF-a, na osnovu izborne volje građana i da se izaberu četiri sudije Ustavnog suda, da se kompletira Sudski savjet i vrhovni državni tužilac”, naveo je Medojević.

Kaže da ta vlada ne bi mogla da obavlja nikakve reformske niti strateške poteze, ali bi kako dodaje Medojević, mogla da obavlja tekuće poslove i funkcionisanje sistema.

“I da obezbijedi funkcionisanje sistema, jer bi se znalo da iza te vlade stoje realne političke snage koje imaju birače i planove kako da reformišu Crnu Goru”, zaključio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније