Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г. [ Mina ]

28. 11. 2022. 21:11 >> 21:10
2

IBRAHIMOVIĆ

"Dijaspora zabrinuta zbog krize u Crnoj Gori"

Crnogorska dijaspora u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i zapadnoj Evropi zabrinuta je zbog političke, institucionalne i ekonomske krize u Crnoj Gori, rekao je predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

Kako je saopšteno iz BS, Ibrahimović je prethodnih dana imao niz susreta sa dijasporom u SAD-u i zapadnoj Evropi.

“Dijaspora je zabrinuta zbog političke, institucionalne i ekonomske krize u Crnoj Gori, zastoja u evropskim integracijama, urušavanja statusa pripadnika nacionalnih manjina i položaja dijaspore u društveno-pravnom poretku u Crnoj Gori”, kazao je Ibrahimović.

On je rekao da je ohrabren spremnošću dijaspore da odbrani euroatlanski put Crne Gore, njen demokratski, građanski, sekularni i multikulturalni koncept.

“Da spriječi dalje urušavanje i obesmišljavanje njene nezavisnosti i državnosti i pomogne u njenom demokratskom, privrednom i sveukupnom razvoju”, dodao je ibrahimović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora mora da nastavi put integracija u Evropsku uniju i mora više raditi na snaženju veza sa dijasporom koja je, kako je naveo Ibrahimović, uvijek pokazivala zavidnu dozu rodoljublja i u kojoj leži veliki ljudski i ekonomski potencijal neophodan za dalju demokratizaciju i razvoj Crne Gore.

“BS će nastaviti da insistira na snaženju veza sa dijasporom i da se sa svim građanima Crne Gore sa kojim dijeli vrijednosti antifašizma, građanskog, sekularnog i demokratskog društva, te viziju euroatlanske Crne Gore, bori za ostvarenje tih ciljeva”, kazao je Ibrahimović.

On smatra da Crna Gora duguje veliku zahvalnost dijaspori na svemu što je činila, što čini i što je spremna da učini za građane, državu i njenu budućnost.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније