Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.В. [ Ukrinform ]

26. 11. 2022. 08:00   >>  07:59 1

REZNIKOV KAZAO ADžIĆU

Hvala CG na pomoći i podršci u odbrani suvereniteta Ukrajine

Rukovodilac Ministarstva odbrane Filip Adžić rekao je poslije sastanka sa ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovom da Crna Gora podržava Ukrajinu na njenom putu ka NATO-u. Ovo je saopštila pres-služba Ministarstva odbrane Ukrajine, prenosi Ukrinform.

"Ukrajina se danas bori za slobodu cijelog evropskog kontinenta. Divimo se hrabrosti ukrajinskih branilaca. Uvijek smo uz vas. Naša zemlja je dobar prijatelj vašeg naroda. Crna Gora podržava težnju Ukrajinaca da postanu punopravni član NATO. Bićemo vaši zastupnici ne samo na Balkanu, već i u Alijansi i Evropi“, rekao je Adžić, a prenosi pres služba ministarstva.

Kako se navodi, obje strane su razgovarale o pružanju dalje podrške Ukrajini u borbi protiv agresora i realizaciji bilateralnih projekata u sektoru odbrane.

Reznikov je zahvalio narodu i Vladi Crne Gore na sveobuhvatnoj podršci i pomoći pruženoj Ukrajini u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine. On je napomenuo da narod Crne Gore, koji je prošao trnovit put u svojoj borbi za nezavisnost, razumije Ukrajinu koja danas brani svoju slobodu, kao niko drugi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније