Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

07. 11. 2022. 16:43 >> 16:43

ABAZOVIĆ NA SAMITU ZB

"Što odlučnije i efikasnije stati na put rasnoj diskriminaciji"

Predsjednik Vlade Dritan Abazović govorio je danas na događaju pod nazivom „Samit Zapadnog Balkana za borbu protiv rasne diskriminacije“ koji je organizovao Kabinet predsjednika Vlade Republike Kosovo. Abazović je istakao da se nada da će iz današnje diskusije proisteći konkretni zaključci kako bi se što odlučnije i efikasnije stalo na put rasnoj diskriminaciji.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović govorio je danas na događaju pod nazivom  „Samit Zapadnog Balkana za borbu protiv rasne diskriminacije“ koji je organizovao Kabinet predsjednika Vlade Republike Kosovo.

Događaj je otvorio premijer Kosova Aljbin Kurti, a predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović obratio se učesnicima putem video linka na panelu pod nazivom “Napori regiona u borbi protiv rasne diskriminacije”.

Abazović je kazao da je ubijeđen da će diskusija doprinijeti regionalnoj saradnji, te afirmaciji temeljnih načela propisanih Međunarodnom konvencijom o ukidanju svih oblika rasne diskriminacije iz 1965. godine.  

“Veoma je važno prepoznati značaj regionalne saradnje na ovom polju, sa posebnim akcentom što brže integracije zemalja regiona u Evropsku uniju. Nadam se da će iz današnje diskusije proisteći konkretni zaključci kako bi se što odlučnije i efikasnije stalo na put rasnoj diskriminaciji” zaključio je premijer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније