Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 11. 2022. 17:42 >> 18:21
9

PORUKE IZ EK

EU zabrinuta zbog glasanja u Skupštini

Evropska unija (EU) je zabrinuta zbog jučerašnjeg glasanja u Skupštini Crne Gore, kojim su, kroz usvajanje zakona po hitnom postupku, suštinski izmijenjena ovlašćenja predsjednika, poručeno je u Evopskoj komisiji.

"Svi zakonski akti treba da budu u skladu sa Ustavom. Ovo pitanje je naročito osjetljivo u nedostatku funkcionalnog Ustavnog suda, za koji Skupština u više navrata nije uspjela da imenuje potreban broj sudija kako bi osigurala njegovo pravilno funkcionisanje. Sudije Ustavnog suda moraju biti hitno izabrane", naglasila je portparolka EK Ana Pisonero Hernandez.

U saopštenju se ističe da EU poziva sve političke aktere da rade na brzom smirivanju tenzija i da se dogovore o rješenju trenutne političke blokade, kako bi u skladu sa željom građana ostvarili napredak u pristupanju EU.

U Komisiji navode i da je u godišnjem izvještaju EU izražena zabrinutost zbog pitanja vladavine prava i odsustva političkog dijaloga.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније