Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

07. 10. 2022. 17:18   >>  17:18

URA

Borba protiv krimimala je borba za evropsku budućnost

Da je ranijih godina činjeno ovo što danas radi tužilaštvo i policija uz podršku Vlade, Crna Gora bi već bila članica EU, saopšteno je iz GP URA.

"EU primjećuje i podržava našu borbu protiv kriminala, čemu je dokaz je i to da je Crna Gora nedavno pristupila EPPO, Kancelariji evropskog javnog tužioca na čijem je čelu čuvena tužiteljka Laura Koveši. Za manje od godinu dana od početka rada, EPPO je pokrenula više od 500 istraga protiv ministara i bivših premijera evropskih država. Uz podršku evropskih institucija, dobijamo novu snagu i započinjemo zajednički rad na istragama o pronevjerama sredstava iz EU fondova, ali i utaje poreza, pranja novca, nezakonitog prisvajanja javnih finansija i šverca, svih onih pojava koje su decenijama kamen o vratu Crne Gore i svakog njenog građanina. Vrijeme je da se tog kamena konačno oslobodimo”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Kako su naveli, sada, kada je ta borba uhvatila zamah i kada daje konkretne rezultate koje svi primjećuju, imaju veliku priliku da širom otvore put za evropsku Crnu Goru.

"To ne možemo sami. To je istorijska misija. To je čin postavljanja Crne Gore na nove, čvrste i zdrave temelje. Za to nam je potrebna je podrška svih građana i partija koje žele efikasnu državu, pravedno društvo i dobar život. Za taj cilj, svi smo dužni da damo svoj maksimum, da napokon odblokiramo institucije i nadoknadimo ono što je propušteno u prethodnih 30 godina. Ovo je trenutak kada se oprijedeljujemo, ovo je pitanje na kome se prelama sudbina Crne Gore. Zato pozivamo sve poslanike na dogovor o imenovanju nosilaca ključnih funkcija u pravosuđu (Ustavni sud, tužilački savjet, VDT)", navodi se u saopštenju.

Poručuju i da bi Crna Gora trebalo da se ugleda na evropske primjere.

"U Sloveniji i Poljskoj su vlast i opozicija uspjele da prevaziđu velike ideološke razlike upravo oko ovih pitanja, radi višeg interesa države i građana. Takav dogovor bi bio najveći dokaz patriotizma, gest koji nadilazi sve riječi, busanja i parole. Takav dogovor vodi Crnu Goru u Evropsku uniju", zaključuje se u saopštenju GP URA.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније