Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

02. 10. 2022. 13:03   >>  13:12 7

PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović sa još osam predsjednika osudio rusku aneksiju ukrajinskih teritorija

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednici još osam postkomunističkih zemalja Srednje i Istočne Evrope, članica NATO, osudili su danas zajedno rusku aneksiju ukrajinskih teritorija.

Poručili su Rusiji da aneksiju nikada neće priznati, a takođe su pozvali na još veću pomoć Ukrajini i ponovili podršku njenoj perspektivi u NATO.

"Oči u oči sa očiglednim kršenjem međunarodnog prava za koje je odgovorna Ruska Federacija, ne možemo da ćutimo. Potvrđujemo podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine. Ne priznajemo i nikada nećemo priznati ruske pokušaje da anektiraju bilo koji dio teritorije Ukrajine", stoji u saopštenju.

Predsjednici Češke, Crne Gore, Estonije, Litvanije, Letonije, Sjeverne Makedonije, Poljske, Rumunije i Slovačke ponovo su podržali odbranu Ukrajine protiv ruske invazije i odluke samita NATO u Bukureštu iz 2008. godine u vezi sa eventualnim budućim članstvom Ukrajine.

"Zahtijevamo da se Rusija odmah povuče sa okupiranih teritorija i pozivamo sve saveznike da osjetno povećaju pomoć Ukrajini. Svi koji su počinili zločine agresije moraju da budu pozvani na odgovornost i suoče se sa pravdom", napisali su predsjednici.

Svi predsjednici već su osudili rusku aneksiju i pojedinačno.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније