Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

30. 09. 2022. 16:47 >> 16:48
8

RADUNOVIĆ

Đukanović da pozove Lekića na konsultacije

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je da je danas Skupština pokazala da ima jasnu većinu od 41 poslanika i poručio predsjedniku države Milu Đukanoviću da na konsultacije o mandataru pozove Miodraga Lekića.

Radunović kaže da je danas Skupština pokazala da je jedna od rijetkih institucija koja može da funkcioniše nesmetano.

“Nakon što je Đukanović danas saznao da postoji ta većina, postoje svi uslovi da on resetuje svoj pokušaj konsultacija od prošli put i pozivam ga da na konsultacije pozove Miodraga Lekića, kojeg nije pozvao prošli put, Lekić će u ime nas 41 da ga uvjeri da postoji većina za izbor nove vlade”, kazao je Radunović.

Poručio je da je bi svako dodatno izazivanje krize usporilo put ka EU i komlikovanu političku situaciju dovelo na teži nivo.

Pozvao je Đukanovića da se, kako kaže, saglasi sa tim da postoji većina od 41 poslanika i nakon toga, kako je saopštio, oslobodi mehanizam za formiranje nove vlade.

“Kada čujem da Đukanović priča o imperijalnoj Rusiju i velikoj Srbiji, znam da sprema nešto opasno za stabilnost države. Nije nas birala ni imperijalna Rusija, niti velika Srbija nego građani Crne Gore i to su nas birali da smijenimo njega i sve ono što on personalifikuje u Crnoj Gori i on to ne dozvoljava", poručio je Radunović.

I Radunović je kazao da će se na sjednici 21. oktobra birati četvoro sudija Ustavnog suda.

“Ja vam garantujem da će među onih 18 kandidata koji su vrlo dobri, pronaće se četiri iza kojih će stati parlamentarna većina. Samo da vidimo šta će da radi DPS. Mislite li da će DPS glasati za sudije koje ne kontroliše, ja sumnjam, ali dobiće šansu”, zaključio je Radunović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније