Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

25. 09. 2022. 12:38 >> 13:11
2

PREDSTAVIO I KNjIGU

Abazović održao predavanje na Univerzitetu Kolumbija

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović održao je predavanje na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, saopšteno je iz Vlade.

Kako je saopšteno iz Vlade, na predavanju za koje je iskazano veliko interesovanje profesora i studenata Univerziteta Kolumbija, a na kojem je moderator bila prof. dr Bet Fišer-Jošida, premijer Abazović je govorio o vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore (EU & NATO), istorijskom kontekstu i regionalnim prilikama kao i prioritetima u radu 43. Vlade. 

On je predstavio i svoju novu knjigu “Kritika globalne etike” koja je prevedena na engleski i albanski jezik, a čija se promocija uskoro očekuje u Crnoj Gori i zemljama regiona. 

Odgovorajući na pitanja studenata i profesora, premijer je, pored teme autorske knjige, govorio i o aktuelnim temama poput odnosa države i vjerskih zajednica, ekologiji te o izazovima i rezultatima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

“Univerzitet Kolumbija osnovan je 1754. godine i najstarija je visokoškolska ustanova u Njujorku i peta najstarija visokoškolska ustanova u Sjedinjenim Državama. Univerzitet Kolumbija je jedan od najvažnijih svjetskih centara za istraživanje sa svojih preko 31.000 studenata koji studiraju u dvadeset fakultetskih jedinica. Po Šangajskoj listi, Univerzitet Kolumbija je među deset rangiranih svjetskih univerziteta čiji se rezultati temelje na pokazateljima naučnog i istraživačkog rada”, saopšteno je iz Vlade. 

Premijer je, kako kažu, pozvan da govori na Univerzitetu Kolumbija od strane programa Pregovaranje i rješavanje konflikata, premijernog diplomskog programa u okviru Škole za stručne studije Univerziteta Kolumbija.

Ovaj program ima preko 450 bivših studenata koji služe kao naučnici-praktičari za rješavanje konflikata širom svijeta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније