Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

21. 09. 2022. 14:47   >>  14:43 3

ZEKOVIĆ SAOPŠTIO

Najpoštenije vratiti mandat građanima

SDP je odmah nakon pada Vlade saopštio jasan stav da je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora najbolji i optimalan demokratski put za rješavanje političke krize, saopštio je potpredsjednik te partije Bojan Zeković.

On je ocijenio da je prijedlog da se Skupštini skrati mandat i time stvore uslovi za raspisivanje izbora na tragu njihovog stava "da je u ovakvim situacijama najpoštenije i najlegitimnije vratiti mandat građanima koji su jedini mjerodavni da svojim slobodnim izborom determinišu u kom pravcu Crna Gora treba da ide".

"Građani i ukupna javnost su vjerujem umorni od neuspješnih pokušaja da se kroz dvije Vlade artikuliše stabilna i ozbiljna državna  politika, a posebno im je dosta jalovih i neozbiljnih pokušaja tzv. stare većine da postigne dogovor u atmosferi potpunog međusobnog nepovjerenja, pijačne trgovine funkcijama i salvama najtežih međusobnih optužbi. Sve je to iskreiralo veoma mučnu sliku stanja političkog sistema ili jednog njegovog značajnog dijela i imalo za posljedicu gubljenje političkog kredibiliteta jednog broja političkih subjekata", rekao je Zeković.

Crna Gora je, kako je rekao, i do sada u ove tri decenije prošla faze "kada smo imali ozbiljne političke izazove i krupna neslaganja ali se to uvijek znalo ozbiljno i demokratski rješavati, čemu su važan doprinos davali potpuno suprotstavljeni politički akteri".

"Sigurno da nikada nijesmo svjedočili ovakvom stepenu diletantizma, neozbiljnosti i političkog šarlatanstva, kao što smo gledali u posljednjim sedmicama tzv. pregovora tzv. stare većine. Zato nema drugogo izbora sem da građani budu ti koji će dati sud o svima na političkoj sceni i njihovom djelovanju u ove dvije godine, u kojima je Crna Gora nazadovala u gotovo svim segmentima. Svi moraju ponijeti odgovornost  za ono što su radili i za svu nesposobnost i nekompetentnost položiti račune pred građanima Crne Gora. Svi su se pred javnošću pokazali u pravom svijetlu pa vjerujem da građanima i neće biti teško da to na pravi način vrednuju", rekao je Zeković.

Crna Gora, kako je rekao, nakon vanrednih izbora mora da se vrati na put stabilnosti koju će trasirati čista evropska i građanska Vlada sa širokom parlamentarnom i međunarodnom podrškom, kao preduslovom za korjenite društvene i političke reforme koje će unaprijediti život građana i ubrzati naš put ka EU.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније