Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

20. 09. 2022. 18:30 >> 18:44
11

BEČIĆ

Vidimo do čega dovodi politika stalnih ucjena

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da se, nakon što je predsjednik države Milo Đukanović odbio da predloži Miodraga Lekića za mandatar, vidi do čega dovodi politika stalnih ucjena. Demokrate, kako je poručio, neće dati podršku za skraćenje mandata Skupštini.

Kaže da je bilo mnogo sastanaka, ali nije izostala konstruktivnost i iskrena spremnost Demokrata da se dođe do dogovora.

"Sada vidite do čega dovodi politika stalnog ucjenjivanja i odbijanja da ono što kažete i potpišete", naveo je Bečić.

On je kazao da predsjednik Milo Đukanović nije imao ustavnih smetnji da da mandat Miodragu Lekiću, to je kaže bila njegova ustavna obaveza. Ipak Bečić kaže da nije očekivao da predsjednika Mila Đukanović to i radi.

"Zato sam tražio da se stave potpisi", poručio je Bečić. On je podsjetio da je Dritan Abazović kazao da neće da potpiše kandidaturu za Lekića jer je to zamka. 

"Taj potpisi je bio zamka za Đukanovića i to je pokazao današnji dan. Mehanizam Đukanoviću su vratili oni koji su izglasali 43. DPS vladu i odbili da stave potpis da Lekić bude mandatar", naveo je Bečić. 

On je kazao da Demokrate neće dati podršku za skraćenje mandata Skupštini.

"Šta će biti pitajte ove koji nas drže u ovakvom stanju svih ovih mjeseci, pitajte ove koji su prvo prekrojili 30. avgust, pa vratili DPS na vlast, odbili da potpišu kandidaturu Lekiću i stvorili sada ovakve posljedice u društvu. Što se nas tiče ono što obećamo to i ispunimo i tako će biti", poručio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније