Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

20. 09. 2022. 18:05   >>  19:55 3

KONATAR

Sjednica o skraćenju mandata 30. septembra, URA neće podržati taj zahtjev

Poslanik Civisa i koalicije "Crno na bijelo" Srđan Pavićević rekao je da je neupitno da mandatar Miodrag Lekić ima podršku 41 poslanika, i da je šef države Milo Đukanović odlukom da mu ne povjeri mandat ušao u zonu neregularnosti i kršenja zakona. On je to rekao nakon sastanka predstavnika skupštinske većine u parlamentu. Šef kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar rekao je da po njegovim saznanjima, sjednica parlamenta o mogućem skraćenju mandata planirana je za 30.septembar, a URA će biti protiv skraćenja mandata.

On je rekao da su sinegrija i jedinstvo u vladajućoj većini bili neupitni od prvog trenutka.

"Sve drugo je bila stvar našeg dogovora. Podrška Lekiću nijednog trenutka nije bilo dovedna u pitanje", naveo je Pavićević. 

On je rekao da Civis nije ni mogao da ide na konsultacije kod šefa države. 

"Ni Civis ni još četiri ili pet stranaka u parlamentu nijesu ni pozvani na te konsultacije", naglasio je Pavićević 

On je naglasio da je jasno da Lekić ima podršku 41 poslanika, te da je šef države ušao u zonu duboke kompromitacije ovim potezom. 

Šef kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar rekao je da su istaknuti predstavnici te stranke, pa i njen čelnik Dritan Abazović, podržali Lekića. 

"To se uopšte nije dovodilo u pitanje. Naši predstavnici su nakon sastanka juče uputili jasne poruke", naglasio je Konatar. 

Poslanica URA Božena Jelušić istakla je da su protiv skraćenje mandata Skupštine.

“Stavili smo potpise podrške mandataru i zanima nas zašto Đukanović nije dao povjerenje ljudima koji su rekli da imaju 41 potpis”, rekla je Jelušić.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније