Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

20. 09. 2022. 16:47   >>  16:58 10

ŠARANOVIĆ

"Đukanović morao dati mandat Lekiću, imao sve ustavne pretpostavke"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je morao da da mandat za formiranje vlade Miodragu Lekiću, jer je za to imao sve ustavne pretpostavke, kazao je poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

"Sedam dana smo insistirali da se odbijanjem da se stave potpisi na kandidaturu Miodraga Lekića ne ostavlja prostor predsjedniku za ovakav manevar", napisao je Šaranović na Tviteru.

Ističe da su "nabacili "antidemokratsku loptu" Đukanoviću da ovakvu odluku obrazloži saopštenjem sa organa GP URA i izostankom potpisa poslanika URA I SNP".

"Profit su izvukle dvije strane URA, SNP I CIVIS nastavljaju da vode Vladu, a DPS je onemogućio da se formira nova Vlada u duhu 30 avgusta", poručuje Šaranović.

Krapović: Cijela CG zna da URA nije htjela da stavi potpise na kandidaturu za Lekića

"Cijela Crna Gora zna da URA nije htjela da stavi potpise na kandidaturu za Miodraga Lekića. Cijela Crna Gora zna i zbog čega, kako bi nastavili da vrše vlast zajedno sa DPS i sprovedu izborni proces", kazao je potpredsjednik i poslanik Demokrata Dragan Krapović.

On je reagovao na saopštenje GP URA da su Demokrate rušenjem 43. Vlade vratili mehanizam odlučivanja o daljim političkim procesima u državi u ruke Milu Đukanoviću, na šta je URA na vrijeme upozoravala, a što je danas došlo na naplatu

"Od političkih oponenata poput Đukanovića nas ništa ne može iznenaditi, ali nas i ne bi moglo iznenaditi ni postupanje URA-e, koja je sve vrijeme raznovrsnim ucjenama i odbijanjem stavljanja potpisa na predlog za kandidaturu Miodraga Lekića, dovela do ovako teških političkih posljedica", navodi Krapović.

Očigledno, kako kaže, da Đukanović na riječ vjeruje samo Dritanu Abazoviću.

"Sad je još jasnije zašto neće da stavi potpis na kandidaturu Miodraga Lekića. Jednom iznajmljen - vazda politički kupljen", zaključuje u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније