Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

07. 09. 2022. 09:31 >> 09:28
6

"DA ZAVRŠI ZAPOČETO"

Novaković-Đurović: Abazović da ostane premijer

Bez obzira na tok i ishod političkih pregovora, Dritan Abazović treba da ostane na mjestu predsjednika Vlade Crne Gore, saopštila je politička direktorka Građanskog pokreta URA i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović. Najprije, kako je rekla, da završi procese koje je započeo, od ključne važnosti za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Kako je kazala Abazović je u prvih 100 dana Vlade pokrenuo sva ključna pitanja iz Sporazuma za formiranje 43. Vlade koju vodi: ekonomska, socijalna, ekološka, ali i kompleksna pitanja koja su dijelila društvo.

“Time je pokazao odgovornost i spremnost da realizuje obećano. To što se nekim potpisnicima istog sporazuma nije dopala dinamika i način rada, sada je jasno, bio je samo izgovor za zaustavljanje najvažnijih procesa obračuna sa kriminalom i korupcijom”, navodi se u saopštenju.

Ona je istakla da uz puno rada uvijek postoje i greške.

“Za prvih 100 dana je vjerovatno bilo propusta, ali sa magistralnog pravca za oporavak crnogorskog društva se nije skrenulo ni u jednom trenutku - a taj pravac znači, prije svega, ekonomski oporavak i oslobađanje države od korupcije i kriminala. Rezultati ovih aktivnosti tek treba da dobiju puni obim i zato je važno da Dritan Abazović ima priliku da dovrši ove ključne procese", kazala je Novaković Đurović.

URA će, prema riječima političke direktorke te partije, kao i do sada, učestvovati u razgovorima sa drugim političkim subjektima, sa ključnom ambicijom i željom da oni rezultiraju dogovorom oko najvažnijih pitanja vezanih za naš evropski put, a to su imenovanja u pravosuđu.

,,Jasno smo na stanovištu da predsjednik GP URA treba da ostane i predsjednik Vlade, jer je sa pozicije premijera najzaslužniji za stvaranje povoljnog ambijenta za djelovanje nezavisnih institucija, pružajući bezrezervnu političku podršku tužilaštvu i drugim organima u oslobađanju države od kriminala i korupcije", zaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније