Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

01. 09. 2022. 15:54 >> 17:25
7

URA ĆE NA SASTANAK

Abazović: Vladu da prave oni koji su je srušili

Sjutrašnjem sastanku parlamentarne većine od avgusta 2020. prisustvovaće neko od predstavnika GP URA, saopštio je lider te partije i predsjednik Vlade Dritan Abazović, ali i dodao da bi bilo logično da oni koji su srušili Vladu naprave novu. Zbog službene posjete Beogradu, na sastanak neće doći Abazović, veće neko drugi iz njegove partije.

"Bilo bi logično da oni koji su srušili Vladu je i naprave", poručio je Abazović i dodao kako ne prihvata tezu da je Vlada srušena bez plana. Kaže i da URA, uprkos svemu zalaže za dijalog.

"Ali želim da naglasim da što se GP URA tiče koliko je važno da sjednemo zajedno i da vidimo da li će vlada i u kojem mandatu da nastavi, ili će biti neka nova vlada, isto toliko je važno da se dogovorimo oko datuma vanrednih parlamentarnih izbora, kao i oko Ustavnog suda i Sudskog savjeta. Da stvorimo uslove za te izbore", naveo je Abazović novinarima u Beogradu.  

On je kazao da je stav GP URA jasan.

"Nama je logično i prirodno da oni koji su srušili Vladu da i naprave novu. DPS sa onima partijama sa kojim je izabrao da ruši Vladu treba da napravi novu vladu. Nema ništa loše u tome", kazao je Abazović i poručio da će vlada u tehničkom mandatu obavljati sve svoje obaveze.

"Nas čeka puno posla. Za politikantske igre koje imaju za cilj da zaštite organizovani kriminal mi nismo sagovornici", naveo je predsjednik Vlade. 

Na pitanju postoji li mogućnost da se Demokrate, DF i URA dogovore, on je kazao da postoji i da ne bi ništa isključivao.

"Naprotiv, mi moramo odgovorno da se ponašamo. Ali ne možemo odgovorno da se ponašamo kada ih pozovemo na razgovore o rekonstruciji nekoliko sati prije glasanja o nepovjerenju vladi jedna stranka ne želi da učestvuje. Nakon toga u seriji napada  druge stranke sa kojima treba da čini većinu i sada treba da resetujemo odnose. Kako da resetujemo odnose ako se sjutra smijeni predsjednica Skupštine?", pitao je Abazović i dodao da se gubi vrijeme, ali i da nema ništa protiv da se mandat vrati građanima.

"Građani treba da znaju da nas čeka teška jesen", poručio je premijer. 

Kazao je da mu je jučerašnja izjava potpredsjednika Vlade Vladimira Jokovića neprihvatljiva i da mu je drago što je Joković nakon toga uputio izvinjenje.

"Možda se u trenutku pogrešno izrazio ili je htio na drugi način nešto da poentira", naveo je Abazović novinarima u Beogradu nakon otvaranja prvog međunarodnog sajma vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana" u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Otvoreni Balkan determiniše razvoj Crne Gore


Komentarišući inicijativu "Otvoreni Balkan" Abazović ističe da je njegov fokus na eknonomiji, otvaranju tržišta, građanima koji žele da žive od svog rada.

"Svi koji vidimo Crnu Goru kao članicu EU, moramo da znamo da su kvalifikacije za to otvaranje tržišta, mogućnost intenziviranja ekonomske saradnje, rušenje biznis barijera...", poručio je Abazović i kazao da su to stvari koje determinišu razvoj i da "Otvoreni Balkan" ide u tom pravcu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније