Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

20. 08. 2022. 21:21   >>  21:19 3

PREPUSTIO MU MJESTO POSLANIKA

Đeka: Zenka glasao po svom nahođenju, ne u ime koalicije “Jednoglasno“

Poslanik Mehmet Zenka se prilikom izjašnjavanja o nepovjerenju Vladi izjašnjavao po svom nahođenju i interesima, a ne u ime koalicije “Jednoglasno“ koja je osvojila mandat, saopštio je Fatmir Đeka, ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Dritana Abazovića.

"Želim da istaknem, kao lider albanske nacionalne stranke i predstavnik albanskog naroda, a koji je bio nosilac liste Albanska koalicija “Jednoglasno“ na posljednjim parlamentarnim izborima, da se pri glasanju o nepovjerenju Vladi poslanik Mehmet Zenka izjašnjavao po svom nahođenju i interesima, a ne u ime naše koalicije koja je osvojila mandat. Napominjem da sam ja, nakon što sam izabran za ministra, prepustio Zenki mjesto poslanika", saopštio je Đeka.

Naveo je da je da su sa drugom koalicijom, Albanskom listom, koja ima poslanika u Skupštini Crne Gore i ministra u Vladi, imali identične stavove po ovom pitanju.

"To znači da najveći broj političkih predstavnika našeg naroda, a koje imaju ubjedljivu podršku građana, zna da donosi prave odluke u izazovnim situacijama", poručio je Đeka.

Takođe, istakao je da kao ministar za ljudska i manjinska prava izražava veliko zadovoljstvo zbog rada u 43. Vladi Crne Gore čiji je premijer Dritan Abazović.

Đeka je kazao da je s Abazovićem imao odličnu saradnju koja je rezultirala nizom izuzetnih rezultata na mnogim poljima.

Istakao je da je za njega kao čovjeka i političara bilo neizmjerno zadovoljstvo što je bio u Vladi koja je maksimalno poštovala sve manjine, koja je bila najinkluzivnija do sada i gdje je svima bilo udobno.

"Vjerujem da se to osjećalo i u našem društvu. Barem je to bila naša namjera. Zato smo pri našem Ministarstvu osnovali, po prvi put, Direktorat za interkulturalizam, uvjereni da je u međusobna saradnja, plodonosno prožimanje i puna ravnopravnost svih različitosti naš najveći kapital koji moramo čuvati i unapređivati", naveo je Đeka.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније