Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Mina ]

17. 08. 2022. 17:00 >> 19:07
1

ZAKAZANA SJEDNICA

Skupština 2. septembra o nepovjerenju Vladi i smjeni Đurović

Skupština Crne Gore će 2. septembra na vanrednom zasijedanju glasati o nepovjerenju Vladi i predlogu za razrješenje predsjednice Skupštine. Sjednicu je, kako je saopšteno iz parlamenta, zakazala predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Podsjećamo, poslanici Demokratskog fronta, Pokreta za promjene, Demokratske Crne Gore, Demosa, Prave i Ujedinjene Crne Gore podnijeli su inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi i smjenu predsjednice Skupštine Danijele Đurović.

Oni su zatražili da se vanredna sjednica parlamenta, na kojoj bi se o tome glasalo, zakaže za 2. septembar.

U inicijativi za izglasavanje nepovjerenja Vladi navodi se da Vlada nema podršku u parlamentu, što je neophodno konstatovati i glasanjem o toj inicijativi.

“Samim tim, ne postoje elementarni politički preduslovi za njeno dalje funkcionisanje i opstanak. 43. Vlada formirana je prekomponovanjem političke scene koja je bila aktuelna nakon izbora 30. avgusta”, navodi se u inicijativi.

Kako se dodaje, Vlada je odvela državu u duboku nestabilnost i tešku političku, društvenu i institucionalnu krizu.

U inicijativi za smjenu Đurović kaže se da je njeno predsjedavanje obilježilo kontinuirano kršenje akata kojima se uređuje način funkcionisanja Skupštine.

“Nedopustivo je da onaj ko je zadužen da se stara o dosljednom sprovođenju procedura u najvišem zakonodavnom domu, krši iste, sprovodi anarhiju, onemogućava započeti dljalog o deblokadi instituclja u pravosuđu i tužilaštvu i izradi izbornog zakonodavstva, direktno ugrožavajući evropski put Crne Gore”, navodi se u toj inicijativi.

Dodaje se da je Đurović, na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost, svojim glasom presudno uticala da se smijeni načenik Generalštaba Vojske Crne Gore.

Početak sjednice zakazan je za 12 sati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније