Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 08. 2022. 18:48 >> 18:52
3

DEMOKRATSKI FRONT

Prosvjetari čekaju stanove a Vlada nagrađuje kadrove bivše vlasti

Koliko nam je „uznapredovala“ podmlađena „demokratija“, javnost ima priliku da se uvjeri preko niza flagrantnih primjera iznuda i smjena, u duhu rigidnih režima, a jedan od takvih primjera predstavljaju i smjene u ZZZCG, realizovane na posljednjoj sjednici Vlade Crne Gore, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta (DF).

Kako navode, smijenjeni su članovi Upravnog odbora, predsjednica Hadži Vesna Vujošević (NSD – DF), Vanja Popović – član (DNP – DF) i Vlado Vujović – član (Demokrate), a umjesto njih, Vlada je za predsjednika UO ekspresno imenovala Dejana Vojvodića, koji je bio udarna pesnica DPS-a i član organa te partije u Danilovgradu, i miljenik svih direktora do kraja mandata Sulja Mustafića, a takođe i gospođe Kovačević, bivše predsjednice opštine Danilovgrad.

"Poslije izbora 30. avgusta, i promjene vlasti, Vojvodić je „principijelno“ izjavio da je na izborima glasao Demokrate, a da će se učlaniti u URU. Ono što ga kompromituje, i ne bi trebalo da mu dozvoli da uđe u rukovodeće organe, je i činjenica da je dugo bio predsjednik Sindikalne organizacije ZZZCG, a za posljednje četiri godine nije podnio Finansijski izvještaj organima Sindikalne organizacije", ocijenili su iz Demokratskog fronta.

Dodaju da zbog toga i drugih nepravilnosti, bez obzira na političku opciju, brojni članovi su, u znak protesta i nezadovoljstva, napustili Sindikalnuu organizaciju.

"Za člana UO ZZZCG Vlada je „imenovala“ „tvrdog“ člana DPS-a, Dragana Marovića, čije se ime vezuje za otkup ličnih karata, i davanje novca građanima Zete da glasaju DPS, a koji ima i tu stručnu „referencu“ što je blizak rođak Miga Stijepovića. A za sljedećeg člana UO ZZZCG imenovan je član BS-a iz Tuzi, kadar Sulja Mustafića", ističu iz ove partije.

Dodaju da s obzirom na buduću strukturu UO ZZZCG, jasno kakva će biti poslovna politika Zavoda, kao i da je rad UO resetovan, i vraćen na stanje prije izbora.

"Smjena članova Upravnog odbora je veoma dobro planirana, tako da Vlada, umjesto bivših članova Odbora, imenuje osvjedočene članove, terenske radnike DPS-a, ili prebjege iz DPS-a u URU, što navodi na pomisao da URA i SNP rade kampanju po provjerenoj matrici DPS-a. Isto se radi i u Fondu PIO i Zavodu za školstvo", ističu iz Demokratskog fonta.

Navode da se sve ovo desilo na dan potpisivanja Temeljnog ugovora, kao propratni „svečani dio“ pod nazivom “Sječa Srba u čast Temeljnog ugovora”.

"Na ovo sve ide i još mnogo toga, a jedan od primjera je, u duhu oprobane DPS-kuhinje, providna smjena kulturnog poslenika i književnika, Andrije Radulovića, sa mjesta generalnog direktora Direktorata za podsticanje i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Smjena je izvršena putem providnog trika, preimenovanjem Direktorata, čime je automatski ukinuto njegovo radno mjesto", navode iz Demokratskog fronta.

Ističu da je Radulović tim povodom naveo i da je jedan od „bitnih“ razloga njegove smjene taj što ga ministarka Vlahović naprosto „ne vidi u svom timu“, iako su se sreli svega jednom, a Radulović je bio izabran u petogodišnjem mandatu.

Dodaju da stoga je i ova očigledna politička namještaljka i ujdurma, u znak revanšizma, samo dodatna karika i pokazatelj žalosnog kadriranja aktuelne Vlade i resornog Ministarstva.

"Sve govori u prilog činjenici da ova Vlada ionako neće daleko stići svojim providnim revanšizmom i sječom kadrova uz kopiranje ovještalih recepata DPS-a", ocjenjuju iz Demokratskog fronta.

Ističu da takođe, na dan potpisivanja Temeljnog ugovora, Vlada je donijela odluku o rigidnoj smjeni članova dosadašnjeg Upravnog odbora Fonda PIO, Vojina Vuletića, Dragana Tiodorovića i drugih. Na njihova mjesta ekspresno su udomljeni Alija Košuta, Jadranka Milošević, Marko Kastratović i Kemal Đečević, pri čemu su neka od ovih imena poznata po umiješanosti u brojne afere.

Dodaju da „počasno“ mjesto zauzima upravo Alija Košuta, zaslužan što je, kao kadar Bošnjačke stranke, na mjestu direktora Uprave za inspekcijske poslove, izdašno čašćen stambenim državnim kreditom od četrdeset hiljada eura, uz obavezu da vrati svega 9.700 e, i to u ekstrapovoljnom roku od dvadeset godina!

"U pitanju je dijametralno suprotan tretman u odnosu na čestite budvanske prosvjetare, što čekaju svoje stanove u zgradama koje se zidaju kao Skadar na Bojani, ali, Košuti se može i da dobije ekstra povoljan kredit, tj. stan skoro na poklon, i da bude sada izabran ponovo na novu funkciju, uz već tri stana i dvije kuće u svom vlasništvu, i mnogo toga još", navode iz Demokratskog fronta.

Ističu da Alija Košuta je poznat po tome što je u internim razgovorima sa političkim istomišljenicima energično zastupao stav da su Andrija Mandić i Milan Kneževića neprijatelji Crne Gore i da ih treba protjerati.

"Ovo su egzaktni primjeri kako je u Vladi proslavljen čin potpisivanja Temeljnog ugovora, i dokaz o institucionalnoj hajci i čistki Srba isključivo zbog njihove političke i nacionalne pripadnosti. Imajući sve pobrojano u vidu, Demokratski front se s pravom pita kako neko uopšte može očekivati pomirenje u Crnoj Gori, ako istovremeno sistematski i institucionalno eliminiše Srbe sa mjesta bilo kakvog odlučivanja", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније