Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 08. 2022. 06:35 >> 06:35

SISTEMATIZACIJA MVP

Crna Gora ima 29 ambasada, šest misija...

Crna Gora imaće 29 ambasada, šest misija i četiri konzularna predstavništva, navodi se u Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Ministarstva vanjskih poslova.

Crna Gora će, između ostalih, imati ambasadu u Kraljevini Danskoj sa sjedništem u Kopenhagenu.

Sjedište Ambasade u Nizozemskoj je u Hagu, a Španije u Madridu.

Crna Gora imaće šest misija pri međunarodnim organizacijama i to: Misija Crne Gore pri Evropskoj uniji sa sjedištem u Briselu, Stalna misija Crne Gore pri Sjevernoatlantskom savezu (NATO), sa sjedištem u Briselu, Stalna misija Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama (UN), sa sjedištem u Njujorku, Stalna misija pri Ujedinjenim nacijama (UN) i drugim međunarodnim organizacijama, sa sjedištem u Ženevi, Stalna misija Crne Gore pri Organizaciji za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i specijalnim organizacijama Ujedinjenih nacija, sa sjedištem u Beču i Stalna misija pri Savjetu Evrope (SE), sa sjedištem u Strazburu.

Pravinikom je predviđeno da Crna Gora ima četiri konzularna predstavništva i to u Njujorku, Frankfurtu, Sremskim Karlovcima i Istanbulu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније