Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 07. 2022. 16:51   >>  21:38

RADULOVIĆ PORUČIO

Na radnom sastanku nije bilo govora o prekidu EU pregovora

Savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Đorđe Radulović poručio je da je bi trebalo nasijedati na, kako je rekao, netačne informacije u vezi radnog sastanka premijera Dritana Abazovića sa ambasadorima EU.


"Imajući u vidu netačne informacije povodom radnog sastanka sa ambasadorima EU, o njegovoj temi, sadržaju i toku, koristim priliku da još jednom ukažem na glavne poruke premijera Abazovića prenijete tom prilikom. Kako je ranije ponovljeno, na sastanku su razmjenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i o eventualnoj funkcionalnosti Vlade ako dođe do potpisivanja Temeljnog ugovora - nešto o čemu je javnost svakodnevno upoznata od 28. juna", rekao je Radulović.

Kako navodi, u otvorenoj i prijateljskoj atmosferi, premijer Abazović je pojasnio "da predviđeno potpisivanje Ugovora nije 'crkvena', već polazna tačka za evropsku agendu".

"Ukazao je da je to način izlaska iz problema dugog skoro deceniju, koji nije započela ova Vlada - već ga rješava. Istakao je da je ti način da prestanemo biti dovijeka zarobljenici religijskih pitanja, već da se od sada posvetimo evropskim pitanjima i ekonomiji. Na kraju, ako govorimo o evropskom putu - način da za ključna imenovanja u nezavisnom i funkcionalnom pravosuđu, bez kog nema evropskog puta - dobijemo i podršku opozicije. Bez toga evropski put nije moguć - jer u EU ulazimo svi kao društvo", saopštio je Radulović.

Tvrdi da "nikakvog govora o prekidu pregovora tu nije bilo, niti je moglo biti".

"Tvrdnje u tom pravcu govore samo o nepoznavanju samog procesa. Radni sastanak nije mjesto niti mehanizam na kom se tako nešto odlučuje, niti je bilo pomena o tome. Poruka na sastanku je bila jasna - vrijeme je da izađemo iz pitanja koja nas dijele, ne gurajmo probleme 'pod tepih'. Previše vremena smo potrošili slušajući o naciji, krvi i vjeri - vrijeme je da idemo naprijed", poručio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније