Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

05. 07. 2022. 18:55 >> 18:54

OO DEMOKRATE DANILOVGRAD

"Događaji iz danilovgradske SO nezabilježeni u parlamentarnoj praksi"

Koaliciona DPS-SD većina u Skupštini opštine Danilovgrad je dan pred istek njenog i mandata odbornicima, na nelegalan način izabrala predsjednika Opštine i dala saglasnost na imenovanje dva potpredsjednika Opštine, tvrde u lokalnom odboru Demokratske Crne Gore.  Prema njihovim riječima, jučerašnji događaji iz danilovgradskog parlamenta nezabilježeni su u pravnoj teoriji i parlamentarnoj praksi i svojevrstan su skandal koji će se dugo pamtiti i proučavati.

"Predsjednik Skupštine opštine Zoran Bošković sazvao je sjednicu 24.6.2022. godine za 4. jul, a da dok predsjednik Kluba odbornika Demokrata u lokalnom parlamentu, Duško Stjepović, na samoj sjednici nije to zatražio, nije dostavio materijal i Predlog 17 odbornika DPS-a za izbor Branka Boškovića za predsjednika Opštine. Nakon toga se dala pauza da se dostavi predlog i materijal uz ovu tačku, onda su dostavili pogrešan dokument. Nakon ponovne intervencije Stjepovića i nove pauze, dostavili su Predlog zaveden na arhivi na datum 4.7.2022. godine, dakle na dan sjednice, vjerovatno upravo tada. Prema tome, predsjednik Skupštine je sjednicu sazvao 10 dana prije nego je imao predlog njegovih odbornika za sazivanje sjednice i izbor predsjednika, što je skandalozno i protivpravno ponašanje prvog reda", kaže se u saopštenju.

Prema navodima Demokrata Danilovgrad, materijal za sjednicu je takođe dostavljen na samoj sjednici, ali kad se već to radi kao izuzetak poslovnička je obaveza, kako objašnjavaju da se u pisanoj formi moraju dati razlozi zašto se to čini, a ne 10 dana ranije kako to predviđa pravilo.

"Odbor za Statut i propise je održao sjednicu i pozvao predlagača, predsjednika Kluba odbornika DPS-a da dopuni predlog ovim, što on nadobudno nije učinio, tako da se Odbor, čija je predsjednica iz DPS-a, izjasnio da Predlog nije usklađen sa propisima. I pored svega, prešlo se na izbor predsjednika Opštine Danilovgrad, koji je izabran uz obrazloženje da će posao predsjednika Opštine obavljati dobro zato što je rođen 1969. godine u Nikšiću. Što bi neki rekli - vicevi se sami pišu", saopšteno je iz Demokrata.

Kako dodaju u saopštenju, ništa legalnije nijesu bile ni odluke o davanju saglasnosti na imenovanje potpredsjednika Opštine.

"Sve u svemu, pravni i politički karambol koji se juče desio u lokalnoj skupštini u Danilovgradu biće trajna mrlja na obrazu svih onih koji su juče digli ruku za tako nešto, ali i povod za dalju priču i, vjerujemo, određene postupke pred nadležnim organima. No, uzalud sve političke i pravne vratolomije i bezakonje kojem pribjegavaju zbog straha od volje naroda, dolazi vrijeme kad će DPS konačno otići u nezasluženu penziju", zaključeno jeu saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније