Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

03. 07. 2022. 11:59 >> 11:57
11

"SUZBIJA SE DIJALOG"

Bojović: Uskraćeno pravo ruskoj delegaciji da učestvuje u radu PS OEBS-a

Kao poslanik i zamjenik člana Stalne delegacije pri Parlamentarnoj skupštini OEBS-a, zatečen sam odlukom da se uskrati pravo delegaciji Ruske Federacije da učestvuje u redovnom godišnjem zasijedanju ovog međunarodnog tijela, koje se trenutno odvija u Birmingemu, saopštio je Dragan Bojović, poslanik u potpredsjednik Demokratske narodne partije (DNP).

On je kazao da se odbijanjem da se odobre vize članovima ruske delegacije za ulazak u Veliku Britaniju prekida parlamentarna komunikacija, suzbija dijalog i otežavaju mogućnosti prevazilaženja sukoba.

"Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) upravo je i nastala u vrijeme Hladnog rata, kao svojevrsni forum između Zapada i Istoka, kako bi se neprestano držali otvoreni kanali komunikacije i, na taj način, rukovodilo krizama, amortizovali sukobi i postizao mir i stabilnost", saopštio je Bojović.

Prema njegovim riječima, ako se i u tijelu, poput OEBS-a, posebno u Parlamentarnoj skupštini ove organizacije, sasvim isključuje jedna strana, te prekida parlamentarni dijalog, onda se postavlja pitanje mogućnosti postizanja bilo kakvog dogovora i donošenja rezultantnih odluka.

"Politika izolacije i odsustva dijaloga podriva temelje demokratije i može, na žalost, voditi samo daljoj nestabilnosti i produbljivanju krizâ. Otuda pozivam na ponovno iniciranje i obnavljanje dijaloga, posebno u međunarodnim organizacijama kao što je OEBS, kako bi se izbjegla dalja stradanja i konfrontacije, te što prije definisali uslovi za uspostavljanje trajne bezbjedonosne stabilnosti i mira u svijetu", zaključio je Bojović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније