Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

01. 07. 2022. 19:24 >> 19:22

ĐUKANOVIĆ U BIH

Značajno uključivanje CG privrednika u međunarodne asocijacije

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa predsjednikom Senata privrede EU u Bosni i Hercegovini Nedžadom Brankovićem  i Erolom Ramusovićem, predsjednikom Skupštine Senata oko mogućnosti uključenja privredne zajednice Crne Gore u ovu prestižnu evropsku asocijaciju koja broji preko 23.000 članova, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Đukanović je, kako je saopšteno, ukazao na značaj usvajanja evropskih vrijednosti za cijeli region, jačanja međusobne ekonomske saradnje i u tom smislu uključivanja predstavnika crnogorske privrede u asocijacije i organizacije koje se zalažu za tržišnu, inkluzivnu i zelenu ekonomiju.

"Branković je upoznao  Đukanovića sa aktivnostima Senata privrede EU. Članovi Senata su ljudi iz biznisa, nauke, politike, medija i civilnog društva koji razmišljaju odgovorno, i koji su voljni da dijele iskustva i uče jedni od drugih. Stoga će nam biti veliko zadovoljstvo da u naše društvo primimo i predstavnike poslovne zajednice iz Crne Gore, istakao je Branković", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su sagovornici iskazali posebno poštovanje prema nedavno preminulom Erhardu Buseku, nekadašnjem vicekancelaru Austrije, velikom zagovorniku regionalnih integracija i jednim od utemeljivača ideja Senata privrede EU. Dogovoreno je da početkom oktobra Senata privrede EU u Crnoj Gori bude i zvaničeno formiran.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније