Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

28. 06. 2022. 16:08   >>  16:05

PREDSJEDNIŠTVO LP-A

"Vlada previše energije troši na marginalna pitanja"

Vlada Crne Gore mora snažnije da se posveti evropskim integracijama i reformama kako bi Crna Gora što snažnije iskoračila ka EU i nadokandila sve propušteno u protekle dvije godine, poručeno je sa Predsjedništva Liberalne partija.

Predsjedništvo LP-a, kako navode, zasijedalo je i raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, politici Vlade ali i položaju i daljim koracima liberala.

"Vlada Crne Gore previše energije troši na marginalna pitanja za Crnu Goru u ovom trenutku kao što su odnosi i ugovor sa crkvom i regionalne inicijative tipa 'Otvoreni Balkan', dok suštinske reforme trpe", ističu u saopštenju.

Predsjedništvo je podržalo dalje djelovanje LP u smjeru promocije liberalnih zakona i promjena koje će, kako navode, donijeti novi kvalitet društvu razbijajući stereotipe i tabue, što će doprinijeti bržoj demokratizaciji društva.

Najavili su da će poslanik LP-a Andrija Popović inicirati, na osnovu peticije preko 7.000 građana u Skupštini prijedloge o legalizaciji medicinske i rekreativne upotrebe kanabisa, potom zakon kojim će se smanjiti nameti na menstrualne proizvode za žene, kao i druge zakone u skladu sa duhom liberalizma i evropskih liberala.

Predsjeništvo je osudilo, kako navode, permanentni pritisak i pokušaje progona lidera i funkcionera LP-a, ali i velikog broja slobodnih građana, koji su bili na Cetinju i Belvederu 4. i 5. septembra, a kojima ovih dana ponovo stižu pozivi kao okrivljenima.

"Ovo je jasan pokušaj pritiska određenih struktura i obračuna sa građanskim i procrngorskim političkim snagama ali i građanima koji razmišljaju slobodno i čvrsto brane principe crnogorske državnosti. LP će se suprotstaviti takvoj demonstraciji sile i pokušaja ućutkivanja različitog mišljenja", navode u saopštenju.

Predsjedništvo je raspravljalo i o drugim aktuelnim dešavanjima, predstojećim lokalnim izborima, ali i ukupnoj društvenoj situaciji u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније