Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

28. 06. 2022. 10:19 >> 10:26
2

LEKIĆ

Živković neopterećen istinom i bremenom funkcije koju obavlja

Izjavom da se u Rudniku uglja svakodnevno prima u radni odnos 40 do 50 ljudi, da se planira zaposliti još 400 na neodređeno vrijeme i da se kucaju rješenja do 4 sata ujutru, poslanik DPS Danijel Živković je sebe predstavio kao najobičnijeg partijskog pajaca, neopterećenog istinom, etikom i bremenom javne funkcije koju obavlja, ocijenio je direktor Rudnika uglja Milan Lekić, reagujući na jučešarnje izjave na Premijerskom satu.

Kako je dodao, pozivajući tužilaštvo da provjeri zakonitost poslovanja u Rudniku uglja, Živković je "zaboravio" da naglasi imperativ provjere poslovanja i prethodnih rukovodstava.

"Koristim ovu priliku da javno pozovem sve nadležne državne organe da provjere zakonitost poslovanja aktuelnog rukovodstva, kao i svih prethodnih upravljačkih struktura. Mi smo spremni za svaki vid provjere, jer nam je savjest čista", poručuje Lekić.

Kako je kazao, to što poslanik Živković pojma nema šta je Rudnik uglja i kako on funkcioniše, ne znači da neznanje i nekontrolisanu zlobu moraju da trpe oni koji su u uspjeh te kompanije uložili svoje vrijeme, ime i karijere.

"Nije dovoljno, gospodine Živkoviću, iščitavati tuđe poruke na sjednici Skupštine i recitovati hvalospjeve prethodnom DPS rukovodstvu koje je od ove kompanije pokušalo da stvori, dobro naštimovani, provincijski mehanizam za izrabljivanje Pljevljaka", navodi se u reagovanju Lekića.

Živković kao i njegove partijske kolege, pokušava da na stranački kantar stavi navodnu DPS dobit od 13 miliona eura u Rudniku i prošlogodišnju dobit, ali zaboravio je neplanirane zastoje u radu Termoelektrane iz vremena DPS 'brige' o energetskom sektoru, zastoje koji su donijeli deficit koji nijesu mogli da nadoknade uprkos rekordnim rezultatima na proizvodnji uglja i otkrivke, stopu inflacije, da izvrši procjenu vrijednosti imovine za proteklih pet godina, što je uticalo na rezultat za više od 3.600.000 eura.

"Zaboravio je na rezultate vezane za kapitalizaciju otkrivke u iznosu od 1.500.000 eura, na haotično stanje u kojem se nalazila mehanizacija, višemilionske iznose koje su DPS eksperti oteli od Pljevalja i ugradili u podgorički ženski rukomet, dok su za sobom ostavili, maltene, ugašene sportske klubove u gradu na Breznici. Zaboravio je stotine hiljada isplaćenih otpremnina 'filantropima' iz Rudnika, i da se aktuelno rukovodstvo Rudnika uglja – svi do jednoga – odreklo otrpemnina i tako poštedjelo kompaniju dodatnih troškova", navodi Lekić.

Podsjeća da su za svega godinu dana, uspjeli da vrate Rudnik Pljevljacima. Poslije toliko decenija otvorili su nova radna mjesta, dali šansu ljudima da ostvare svoje ustavom i zakonom zagarantovano pravo na rad koje je bilo suspendovano godinama i decenijama unazad za sve osim za, kako je kazao, najobičnije DPS poslušnike.

"Širimo djelatnost kompanije, rekultivišemo desetine hektara pljevaljske zemlje. Otvaramo nove kopove. Povećali smo plate. Pomogli smo naše vjerske zajednice, naše zdravstvo, sport, kulturu. Rudnik osvaja nova tržišta i širi svoju djelatnost na ponos svih vas, ali na nesreću društveno-političkih fenomena poput Danijela Živkovića i njemu sličnih stranačkih drugara", zaključio je Lekić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније