Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

23. 06. 2022. 11:41 >> 11:42

BRĐANIN U ITALIJI

Poboljšati saradnju sa italijanskom policijom

Direktor Uprave policije Zorana Brđanina sastao se sa direktorom Državne policije Republike Italije Lambertom Đaninijem, i tom prilikom istakao da se ostvaruje veoma dobra saradnja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala  suzbijanja krivičnih djela trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, saopteno je iz Uprave policije.

"Rezultati koje crnogorska policija ostvaruje u oblasti međunarodne policijske saradnje potvrda je posvećenosti Uprave policije da, u cilju efikasne borbe protiv organizovanog kriminala, koristi sve raspoložive mehanizme za blagovremenu razmjenu informacija i kvalitetnu operativnu saradnju, gdje veliki doprinos pružaju i naše italijanske kolege u realizaciji značajnog broja aktivnosti od obostranog interesa", naglasio je Brđanin.

On je predložio pospješivanje saradnje sa Republikom Italijom u dijelu otkrivanja počinilaca krivičnih djela iz oblasti dječje pornografije, crypto valuta i DARK WEB-a.

"Pored toga, podrška italijanskih bezbjednosih službi unapređenju kapaciteta Uprave policije, naročito u projektima poput EU regionalnog projekta IPA 2019 „Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu“, a koja se ogleda realizaciji velikog broja operativnih sastanaka službenika Uprave policije sa zemljama regiona i šire, u usklađivanju baza podataka i razmjene operativnih informacija u skladu sa EU standardima, kao i intenzivnijem učešću u EMPACT aktivnostima EUROPOL-a je za crnogorsku policiju od velikog značaja", kaže se u saopštenju.

Brđanin je prilikom sastanka sa Đaninijem istakao i kontinuirano dobru saradnju crnogorske i italijanske policije tokom ljetnje turističke sezone kojom prilikom se italijanski policijski službenici upućuju na ispomoć u Crnu Goru, kao što je to slučaj i ove godine, na obostrano zadovoljstvo.

"Kao modalitet buduće saradnje predloženo je jačanje kapaciteta u dijelu realizacije specijalizovane obuke na temu obezbeđivanje štićenih ličnosti za službenike Sektora policije posebne namjene, sa ciljem razmjene iskustava i unapređenja znanja u ovoj oblasti. Tradicionalno prijateljski odnosi će se, sigurni su sagovornici, nastaviti i u periodu pred nama", saopšteno je iz Uprave policije.

Brđanin je sa saradnicima posjetio i Centralnu operativnu jedinicu bezbjednosti - NOCS, što je, kako je saopšteno, bila odlična prilika za produbljivanje saradnje specijalnih jedinica policije Italije i Crne Gore, te će u budućnosti biti organizovana i posjeta pripadnika crnogorske specijalne policije ovoj jedinici u cilju upoznavanja sa organizacijom, taktičkim procedurama i postupcima u situacijama rješavanja taktičkih kriznih situacija, opremom i naoružanjem koje se koristi za izvršavanje zadataka, kao i realizacijom eventualnih konkretnih obuka za specijalne jedinice Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније