Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.G.

05. 06. 2022. 17:52 >> 18:09

PARTIJE O NATO-U

"Pet godina u NATO, veliki uspjeh za Crnu Goru"

Povodom pete godišnjice članstva Crne Gore u NATO, čestitke su uputili iz Liberalne partije i Hrvatske građanske inicijative.

Liberalna partija je čestitala građanima Crne Gore i svima koji su bili dio ovog procesa veliki uspjeh, i istakla da naša država ima na šta biti ponosna i zadovoljna.

"Godine za nama potvrdile su da je Crna Gora napravila još jedan istorijski potez i ogroman iskorak ka savremenim, modernim i demokratskim društvima svijeta", istakli su iz ove partije.

Oni su naveli da u svim previranjima koja su obilježila godine za nama, kako u državi tako i u regionu i svijetu, Crna Gora je uspjela da sačuva svoju bezbijednost, suverenitet ali i da promoviše sebe kao atraktivnu, stabilnu i sigurnu destinaciju za strana ulaganja, ozbiljne investicije, trgovinu i turizam.

"Možemo da konstatujemo da smo ponosni na generaciju koja je, nakon referenduma, izborila još jednu veliku pobjedu Crne Gore i na činjenicu da su liberali, sa svojim međunarodnim partnerima, dali nemjerljiv doprinos tom putu. Članstvom Crne Gore u EU koje nas očekuje u narednim godinama, zaokružićemo taj proces transformacije, modernizacije i demokratizacije crnogorskog društva", zaključili su iz Liberalne partije.

HGI: Ponosni smo na vizionarsku odluku

Iz Hrvatske građanske inicijative poručili su da su ponosni na doprinos koji su dali da Crna Gora bude u društvu NATO članica, čime je postala partner najrazvijenijim državama svijeta.

"Raduje nas što su danas Crna Gora i Republika Hrvatska i na formalan način NATO saveznici i što doprinose jačanju zajedništva i suradnje", naveli su.

U saopštenju zaključuju da će Hrvatska građanska inicijativa i ubuduće davati svoj obol u svim procesima koji jačaju državnost Crne Gore i naše društvo čine sigurnim i prosperitetnim.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније