Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

03. 06. 2022. 14:09 >> 14:07
3

PORUČIO ZIROJEVIĆ

"Vlada da poništi odluku o olakšanim uslovima za prijem u crnogorsko državljanstvo"

Portparol SD-a Nikola Zirojević tvrdi da  premijer Dritan Abazović, "po ko zna koji put, nije govorio istinu i prevario je građanke i građane Crne Gore". On je ovo saopštio zbog nepovlačenja odluke o olakšanim uslovima pri sticanju državljanstva.

"Njegove riječi od 10. februara, da će nova Vlada poništiti nezakonitu odluku prethodne po ovom pitanju, bile su ništa drugo do - obećanje ludom radovanje. Naš prethodni apel i podsjećanje na njegove riječi, nakon što je izabran za premijera, naišle su na zid ćutanja i izostanak bilo kakve reakcije. Ne mari Abazović što se ovom odlukom u Crnoj Gori već sprovodi demografski i izborni inženjering u Crnoj Gori, očigledno zato što je to dio i njegove agende", navodi se u saopštenju Zirojevića.

Prema njegovim riječima, glavni cilj je smanjenje šanse pobjede procrnogorske i građanske opcije na izborima. 

"Potrebno je u Crnu Goru, na mala vrata, mimo Ustava i zakona ubaciti što više ljudi iz Srbije i Republike Srpske, kako bi se šanse za pobjedu građanske, procrnogorske opcije na izborima svele na minimum, a Crna Gora pretvorila u 27. izbornu jedinicu. Mi ćemo, kao što smo to bili prvog puta, na Bogetićima, i sada biti najveći protivnici ove odluke", poručio je Zirojević.

On je pozvao Vladu da "na prvoj sljedećoj sjednici poništi navedenu odluku koja ugrožava nacionalne interese naše države".

"Od onih koji su bilo sa nama na Bogetićima i drugim mjestima kada smo se protiv usvajanja ove odluke borili zajedno, a sad su u Vladi ili je podržavaju očekujemo, ako ništa drugo, makar da ne ćute", zaključio je Zirojević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније