Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 05. 2022. 13:22 >> 07:52
2

BEZ USLOVA ZA RAD

Zenka: Prekinuta sjednica SO Ulcinj, Vlada da preduzme korake

Ko će voditi Ulcinj u naredne četiri godine ni danas nije poznato, jer je konstitutivna sjednica Skupštine opštine opet prekinuta. Sjednici su prisustvovala 32 odbornika, ali je bila odsutna predsjedavajuća Jasmina Hasa, najstarija odbornica u ulcinjskom parlamentu.

Ona je dopisom obavijestila skupštinsku službu da iz zdravstvenih razloga ne može voditi današnju sjednicu, a predsjednik Opštinske izborne komisije Ulcinj Vladimir Filipović je konstatovao da je sljedeći najstariji odbornik Mehmet Zenka, koji je kratko vodio a potom prekinuo sjednicu, konstatujući da se nijesu stekli zakonski uslovi za njen nastavak.

"U želji da ne zagazimo u kršenje zakona mi smo prekinuli sjednicu. O tome ćemo obavijestiti Vladu Crne Gore i Ministarstvo javne uprave da preduzme dalje korake”, rekao je Zenka za Radio Crne Gore.

Ardian Mavrić, odbornik Force i kandidat formirane nove parlamentarne većine za predsjednika SO Ulcinj, kazao je da je današnji način sudjelovanja odbornika u lokalnom parlamentu očekivan.

"Očekivali smo da će se opstrukcija nastaviti do zadnjeg trenutka. To je taj nedemokratski način držanja vlasti, iako je većina već ozvaničena i da ona mora na demokratski način da bude izabrana, kao i predsjednik skupštine i predsjednik opštine. Mi očekujemo da će Vlada Crne Gore sjutra preduzeti mjere iz svojih nadležnosti i da će brzo biti sazvana sjednica i da će biti izabran predsjednik, čime bi skupština bila konstituisana”, rekao je Mavrić.

Podsjetimo da je Ministarstvo javne uprave, dopisom upozoravala predsjedavajuću i sve odbornike da su dužni po zakonu da održe konstitutivnu sjednicu do 1. juna ili Vlada preuzima kontrolu.

Đeka Đonaj, Radio Crne Gore

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније