Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

25. 05. 2022. 11:27   >>  11:54

KRIVOKAPIĆ-KARELSON

Iskoristiti priliku za ubrzanje pregovora sa EU

Crna Gora i Estonija imaju tradicionalno prijateljske odnose, i ta zemlja od početka reformskih procesa snažno podržava evropski put Crne Gore, ocijenjeno je na sastanku ministra vanjskih poslova Crne Gore Ranka Krivokapića i ambasadorke Estonije u Crnoj Gori Kristi Karelson. Tokom sastanka je istaknuto da treba iskoristiti momentum i ubrzati proces pregovora sa EU.

Krivokapić je danas primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Estonije u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Kristi Karelson.

"Zajednički je ocijenjeno da dvije države imaju tradicionalno prijateljske odnose, te da Estonija od početka reformskih procesa snažno podržava evropski put Crne Gore, što će dodatno potvrditi i najavljeni dolazak estonske delegacije u našu državu. Na toj liniji, istaknuto je da postoji politička volja i spremnost EU za prijem novih članica, stoga treba iskoristiti momentum i ubrzati proces pregovora", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju iz MVP-a, kao saveznici u okviru NATO-a, razmijenili su mišljenja o bezbjednosnoj strukturi Evrope i jačanju istočnog krila, i naglasili značaj postizanja konsenzusa članica u vezi sa prijemom Švedske i Finske.

"Uprkos ratu u Ukrajini i previranjima na globalnom planu, ocijenjeno je da je ovo vrijeme promjena i talas prilika, koje zajednički treba iskoristiti kako bi se ojačala Evropa", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su podsjetili i na nedavni susret Krivokapića sa šeficom estonske diplomatije u Torinu, koja je uputila poziv ministru da posjeti Estoniju.

"Imajući u vidu završetak mandata u Crnoj Gori, ministar Krivokapić je poželio ambasadorki Estonije uspjeh u obavljanju nove funkcije", zaključuje se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније