Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj./M.L.B. ]

25. 05. 2022. 10:17 >> 10:43
3

ABAZOVIĆ SA VUČIĆEM

"Odnosi sa Srbijom prioritet, spremni za saradnju"

Odnosi sa Srbijom su prioritetni i Vlada Crne Gore je spremma na intezivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopštio je premijer Dritan Abazović, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Crna Gora ulaže maksimalne napore da se na Zapadnom Balkanu promoviše politika regionalne saradnje, pomirenja, suživota, bolje ekonomske povezanosti", konstatovano je prilikom bilateralnog susreta predsjednika Vlade Crne Gore Abazovića i Vučića.

Kako je saopšteno iz Vlade Abazović je istakao da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom, koji su dodatno osnaženi zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom, te utemeljeni na ekonomskoj, geografskoj i političkoj upućenosti jednih na  druge.

Abazović je istakao da je potrebno unaprijediti ekonomsku saradnju, prvenstveno kroz realizaciju zajedničkih projektnih aktivnosti u oblasti energetike i  infrastrukture.

„Odnosi sa Srbijom za Vladu Crne Gore su prioritetni zbog čega smo spremni na intezivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa", naglasio je predsjednik Vlade Abazović.

Razgovarajući o regionalnim inicijativama i „Open Balkan", predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predsjednika Vlade Abazovića da prisustvuje Samitu pomenute Inicijative u  Ohridu.

"Sagovornici su razgovarali o unapređenju odnosa u energetskom i infrastrukturnom povezivanju dvije države, ali i regiona Zapadnog Balkana, kao i u oblasti turizma", saopšteno je iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније