Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

18. 05. 2022. 14:03 >> 14:00
1

MILJANIĆ S TUŽIOCIMA

CG potrebna nacionalna strategija za borbu protiv korupcije

Crnoj Gori neophodna je nacionalna strategija za borbu protiv korupcije, kao i brzo formiranje novog nacionalnog savjeta za tu oblast, ocijenjeno je na sastanku ministra Zorana Miljanića sa v.d. vrhovne državne tužiteljke Majom Jovanović i glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem


Vršiteljka dužnosti VDT-a istakla je da je svjesna da su očekivanja javnosti od Državnog tužilaštva velika i da će državni tužioci nastojati da ta očekivanja opravdaju konkretnim rezultatima u borbi protiv korupcije.

Miljanić je, kako je saopšteno, kazao da ohrabruju rezultati postignuti posljednjih mjeseci u borbi protiv visoke korupcije, te da očekuje da će i budući rad institucija zaduženih za tu oblast biti neselektivan, kako bi se afirmisao princip jednakosti svih građana pred zakonom.

On je kazao da očekuje da će takav pristup u radu biti prepoznat u sljedećem izvještaju Evropske komisije.

Glavni specijalni tužilac je ukazao da je neophodno unaprijediti efikasnost rada tužilaca posebno kada je riječ o finansijskim istragama i naglasio da očekuje podršku Vlade prilikom angažovanja kompetentnih stručnih saradnika iz te oblasti.

Sagovornici su se saglasili i da je neophodno unaprijediti uslove rada tužilaca i u saradnji sa Vladom u kratkom roku obezbijediti adekvatan prostor za tu instituciju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније