Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

18. 05. 2022. 13:57 >> 13:55

ĐEKA - OZAN

"Vlada će dati maksimum u daljem napretku CG ka EU"

Vjerujem da će ova Vlada opravdati očekivanja i dati svoj maksimum u daljem napretku Crne Gore u njenom integracionom procesu, kazao je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.

Ministar je to kazao tokom sastanka sa Nj.E. Songul Ozan ambasadorkom Turske u Crnoj Gori.

"Ostavljamo nesuglasice i razmirice iza sebe i idemo naprijed, bavimo se vitalnim pitanjima za napredak Crne Gore na svim poljima, u datim okolnostima, zarad svih naših građana i građanki jednako", dodao je Đeka.

Sa sastanka je poručeno da Crna Gora i Turska baštine mnoge zajedničke vrijednosti.

"Razvile su saradnju u brojnim važnim oblastima, a prije svega njeguju iskren i prijateljski odnos", saopšteno je sa sastanka.

Ozan je, kako se dodaje, čestitala Đeki na imenovanju i izrazila želju da njegov mandat da pun doprinos učvršćivanju multikulturalnog karaktera Crne Gore.

Ona je istakla da je Crna Gora prepoznata po kulturi zajedničkog življenja, te da je ona pravi primjer uspješne realizacije načela Evropske unije da je u različitosti jedinstvo.

"Prema riječima Nj.E. Ozan, Turska akcenat stavlja na razvoj ekonomske saradnje sa Crnom Gorom, tako da bi ulazak Crne Gore, kao malog tržišta u Evropsku uniju značajno doprinio porastu investitora zainteresovanih za ulaganja. Takođe, budućnost naše države ambasadorka Turske vidi u oblasti turizma i smatra da se pažnja treba usmjeriti u tom pravcu", navodi se u saopštenju.

Ministar Đeka je, kako su kazali, zahvalio na posjeti i prilici da razmijene mišljenja o mogućnostima dalje saradnje u oblasti zaštite i unapređenja ljudskih i manjinskih prava, sa posebnim akcentom na interkulturalnost.

"On je istakao da je Crna Gora napravila veliki iskorak imajući u vidu činjenicu da je izabrala svog premijera iz jednog manjinskog naroda što je ujedno i potvrda njenog demokratskog kapaciteta", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da u najskorijem periodu razmijene predloge za buduću saradnju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније