Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

18. 05. 2022. 13:11 >> 13:20
1

ABAZOVIĆ U BRISELU

"Svi da damo gas u EU integracijama"

Crna Gora mora da pokaže da politički dijalog u državi funkcionieš, poručio je u Briselu predsjednik Vlade Dritan Abazović i dodao da je ovo period u kojem svi treba da daju gas u EU integracijama.

Nakon sastanka sa Oliverom Varheljijem, evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku, i Toninom Piculom, izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru, Abazović je ponovio da Crna Gora ima istorijsku šansu.

“Cilj je da razradimo politički dijalog da pokažemo da on funkcionise u praksi. Da u narednom periodu donesemo dvije, tri krucijalne odluke koje bi nas vodile ka završnim mjerilima”, naveo je Abazović.

On je ponovio da završna mjerila možemo postići tokom češkog predsjedavanja EU, koje počinje u julu i trajaće do kraja ove godine.

“Ovo je priod u kojem bi svi trebalo da damo gas u EU integracijama i da ostvarimo konkretne rezultate”, ističe premijer.

Poručuje da je važno što je pomenut i evropski investicioni plan, kojeg kako kaže treba oživjeti i koji bi mogao da pokrene konkretne projekte u energetici i transportu.

“Vlada optimizam, mislim da šansu moramo iskoristiti i zaista počinje ono što smo toliko željeli, a to je da počinjemo da mijenjamo percepciju Crne Gore u Briselu i mijenjamo percepciju vezano za cio Zapadni Balkan”, zaključio je Abazović.

Ranije danas nakon sastanka sa Varheljijem Abazović je saopštio da je Crna Gora najpouzdaniji partner Evropske unije i ostaje lider u procesu pristupanja Zapadnog Balkana EU.

Sastanku sa Varheljijem prisustvovala je Jovana Marović, potpredsjednica Vlade zadužena za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministrica evropskih poslova dr. Petar Marković, šef misije Crne Gore pri EU i Đorđe Radulović, savjetnik predsjednika Vlade za spoljnu politiku.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније