Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

20. 04. 2022. 18:46 >> 19:06
5

ORGANI GP URA

Adžić, Marovićeva, Đurović i Novaković-Đurović kandidati za ministre

Predsjedništvo i Glavni odbor Građanskog pokreta URA glasali su za svoje kandidate u 43. Vladi. U pitanju su kandidati za ministre unutrašnjih poslova (Filip Adžić), evropskih integracija (Jovana Marović), ekonomskog razvoja i turizma (Goran Đurović), te ekologije i prostornog planiranja (Ana Novaković-Đurović). Stranački organi su za novu članicu Predsjedništva partije izabrali Milijanu Vukotić-Jelušić.

Na današnjim sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora Građanskog pokreta URA konstatovano je da je ova partija iz političkih procesa koji su se odigrali u prethodnim mjesecima izašla kao pobjednik.

Zaključeno je, kako su kazali, da URA nije odustala ni od jednog svog principa, svojih vrijednosti i programskih načela.

"URA je preuzela odgovornost i uspjela da otpočne proces pomirenja nepomirljivih političkih polova u Crnoj Gori. Započet je proces transformacije crnogorske političke scene ali i društva na bolje i on je sada već nepovratan. U tom procesu mnoge političke partije ali i ostali subjekti društva dolaze na ono što su bazične vrijednosti URE“, stoji u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da su Predsjedništvo i Glavni odbor jednoglasno podržali kadrovska rješenja URE u budućoj 43. Vladi Crne Gore.

"Stranački organi URE kao kandidata za ministra unutrašnjih poslova imenovali su potpredsjednika Filipa Adžića, kao kandidatkinju za ministarku evropskih integracija potpredsjednicu Jovanu Marović, kao kandidata za ministra ekonomskog razvoja i turizma potpredsjednika Gorana Đurovića i za kandidatkinju za ministarku ekologije i prostornog planiranja političku direktorku Anu Novaković-Đurović“, navodi se u saopštenju.

Ističu i da su na ovaj način kao partija vodili računa o rodnoj ravnopravnosti te taj procenat u njihovim kadrovskim rješenjima za sastav buduće Vlade iznosi 50% - 50%.

Podsjećamo, ranije danas mandatar za sastav Vlade Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora spremna da dobije 43. Vladu i da je o tome danas obavijestio Skupštinu Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније