Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

20. 04. 2022. 15:55 >> 16:08
9

BOŠNJAK

"Bulajić jedini koji može zakazati sjednicu"

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak istakla je da sjednicu Skupštine Crne Gore i sjednicu Kolegijuma može u skladu sa Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine jedino zakazati predsjedavajući Skupštinom Strahinja Bulajić i da ona nije prava adresa za to.

Kako je pojasnila u saopštenju, Bulajić je predsjedavajući Skupštinom sve dok mu se na prvoj sjednici Skupštine ne konstatuje ostavka, i sve do tada jedini on ima ovlašćenje da zakaže sjednicu.

"Bilo ko drugi, ko bi to učinio, ulazi u zonu krivične odgovornosti zbog zloupotrebe položaja. Potvrdu za ovakvo tumačenje dobila sam i od relevantnih pravnih stručnjaka. Dakle, bez obzira što su moje kolege naslovile meni dopis za sazivanje sjednice Kolegijuma i sjednice Skupštine, ja nisam adresa za to", poručila je Bošnjak.

Još jednom je pozvala sve na razum i državničku odgovornost da iz ove kompleksne političke situacije izađemo kroz široki kosenzus svih političkih aktera, poštujući demokratske principe i izbornu volju građana.

"Spuštanje tenzija, mir i stabilnost je nešto što bi nam u ovim izazovnom trenutku trebao da bude svima prioritet", zaključuje Bošnjak.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније