Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ M.L.B. ]

04. 04. 2022. 14:29 >> 14:30

SDP ODGOVARA DF-U

Zaključavanje Skupštine ide naruku onima koji žele destabilizaciju

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je predsjedavajućeg Skupštini Strahinju Bulajića da zakaže sjednicu parlamenta i time, kako su kazali iz te stranke, spriječi nastavak negativnih posljedica po građane.

Iz Demokratskog fronta (DF) u nedjelju su saopštili da je prozivanje Bulajića da zakaže sjednicu na teme koje ne propisuje Poslovnik, samo još jedna od podmetačina kojom neko želi da sakrije propast pregovora o manjiskoj vladi.

Iz SDP-a su u reagovanju naveli da zaključavanje parlamenta u ovom trenutku može ići naruku samo onima kojima je cilj da se destabilizuje država.

U toj partiji smatraju da je ponašanje predstavnika DF-a na mjestu potpredsjednika Skupštine duboko antidemokratsko.

“I pokazuje da taj politički blok i dalje ostaje glavna brana za napredak Crne Gore u evropskim integracijama, ali očigledno i instrument regionalnih i drugih političkih i bezbjednosnih stuktura za destabilizaciju Crne Gore”, kazali su iz SDP-a.

Iz SDP-a su rekli da naglo pogoršanje standarda građana, ali i bezbjednosni izazovi sa kojima se Crna Gora suočava, očigledno nijesu dovoljan razlog da bi Bulajić zakazao sjednicu.

“Zaključavanje Skupštine u ovako kriznom trenutku može ići naruku samo onim strukturama kojima je cilj da se destabilizuje naša zemlja i unese panika i strah među naše građane”, navodi se u reagovanju.

Iz SDP-a su kazali da se Bulajić, umjesto opšteg društvenog i državnog interesa, nažalost, vodi isključivo uskim partijskim odlukama.

“Građani su umorni od političkih prepucavanja u trenutku kad za rezervoar goriva treba da daju preko 100 EUR, a hljeb je poskupio već dva puta ovoj godini”, kaže se u reagovanju.

Dodaje se da su građani umorni i od raznih “eksperata” koji su uspješne državne monopolske firme doveli od gubitaka.

“Koji nijesu u stanju da registruju avione za gašenje požara ili gube desetine sudskih sporova zbog nezakonitih smjena, a od kojih danas peru ruke oni koji su ih na ta mjesta izglasali”, navodi se u reagovanju.

Iz SDP-a su kazali da građani, s pravom, očekuju da Skupština ispunjava osnovnu, Ustavom određenu funkciju, i za njeno zaključavanje nema niti može biti opravdanja.

“Preko 100 zakona čeka u proceduri, nema aktikriznih mjera, djecu nam policija izvodi iz škole zbog bombaških prijetnji, i to su realni problemi koje moramo rješavati hitno i bez odlaganja”, kaže se u reagovanju.

Navodi se da i privreda očekuje podršku kako ne bi doživjela katastrofu usljed ogromnog rasta cijena uvoznih roba, ali i troškova poslovanja.

Iz SDP-a su rekli da odlazeća Vlada za to vrijeme ne ispunjava ključnu evropsku i evroatlantsku obavezu.

Time se, kako su naveli, dodatno usložnjava situacija u sektoru bezbjednosti i odbrane države i zanemaruje činjenica da je Crna Gora članica NATO-a i u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom.

“Zbog toga još jednom pozivamo Bulajića da u hitnom roku zakaže sjednicu Skupštine i time spriječi nastavak negativnih posljedica koje ovih mjeseci osjećaju svi građani Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније