Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

18. 02. 2022. 11:36 >> 11:37

LPCG I NAŠA STRANKA IZ BIH

CG da što prije izađe iz političke krize

Crna Gora mora što prije izaći iz političke krize kroz formiranje proevropske i stabilne vlade koja će omogućiti dalji napredak Crne Gore u EU integracijama.

To je zajednički zaključak Liberalne partija i delegacije Naše stranke, liberalne stranke iz Bosne i Hercegovine.

U službenoj pojseti boravili su poslanici u Parlamentu FBiH, potpredsjednik te partije Mirsad Čamdžić i Nasiha Pozder, kao i Nejra Vreto predstavnica liberalne Fondacije“Boris Divković” iz BiH.

Njih su ugostili potpredsjednici LP Dubravka Vujičić i Jovo Rabrenović, generalni sekretar Esad Šainović kao i predstavnice Foruma žena LPCG Jovana Kažić i Jelena Marković. Oni su imali odvojene sastanke sa predstavnicima rukovodstva LPCG ali i Foruma žena LPCG.

Kako je saopšteno iz LPCG, prilikom susreta razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori ali i u BiH te o mogućnostima jačanja liberalne ideje i većeg doprinosa liberalnih stranaka.

"Zajednički zaključak obije partije jeste da Crna Gora mora što prije izaći iz političke krize kroz formiranje proevropske i stabilne vlade koja će omogućiti dalji napredak Crne Gore u EU integracijama. Konstatovan je veliki zaostatak Crne Gore u posljednjih godinu dana, pa je od lidera u integracijama došla na začelje neodgovornom politikom Vlade u ostavci", navodi se u saopštenju.

Oni su, kako se dodaje, posebno razmatrali i pitanje osnaživanja uloge žena u politici, kroz razmjenu iskustava dvije države i individualno jačanje žena na javnim funkcijama.
"Posebno je naglašena uspješna inicijativa Naše stranke koja je uspješno promovisala učešće preko 50% žena na izbornim listama, kao dobro iskustvo", navodi se u saopštenju.

Dvije liberalne partije iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine razgovarale su o modalitetima dalje saradnje, zajedničkim aktivnostima u državama i region i jačanju liberalne ideje koja je neophodna našim društvima kroz procese koji nas očekuju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније