Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTNK [ R.B. ]

25. 01. 2022. 15:59 >> 16:00
6

MEDOKS

"Legitimno da većina zatraži nove izbore"

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks, za Televiziju Nikšić kazala je legitimno da skupštinska većina zatraži vanredne izbore, te da Vlada može biti stabilna samo ukoliko različite grupe smatraju da su njihovi interesi zastupljeni.

„Bilo koje metode koje prate demokratske procese i koje su u skladu sa Ustavom se mogu posmatrati kao mogući načini za rješavanje političke krize. Narod u Crnoj Gori je 2020. godine izabrao 81 poslanika i kao predstavnici naroda oni slobodno mogu da biraju da se konfigurišu kako misle da je najbolje. Alternativno, većina u Skupštini može odlučiti da se obrati narodu da ponovo izvrši izbor", kazala je ambasadorka.

Obje opcije su, kako navodi, moguće i legitimne.

"Ali koji god mehanizam da izaberu da formiraju novu vladu, važnije pitanje bi trebalo da bude da li namjeravaju da zauzmu inkluzivan pristup. Vlada će biti stabilna i održiva samo ako različite grupe smatraju da su njihovi interesi zastupljeni. Kada se ljudi osjećaju isključenima iz političkog života i ne mogu koristiti demokratske kanale da se njihov glas čuje, tada u društvu nastaju tenzije.“, zaključuje Medoks.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније