Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

25. 01. 2022. 10:59 >> 13:08
33

JOKOVIĆ PORUČIO

Srbe u potpunosti integrisati i suzbiti kriminalne klanove

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je da je cilj te stranke da Srbi budu integrisani u sve pore života u Crnoj Gori, te da svaka buduća vlast treba da sasiječe kriminalne klanove, koji su, kako je naveo, najveći problem. Joković je za TV "Pink" rekao da je raniji režim Srbe u Crnoj Gori držao dovoljno snažnim da mogu biti predstavljeni kao prijetnja za manjine zbog dešavanja u regionu ali dovoljno slabim da nikada ne mogu biti vlast.

Joković je naveo da su potpisivanjem memoraduma sa predstavnicima manjina i Građanskim pokretom URA manjine doveli bliže i otvorili mostove saradnje. Time su, ističe, stranke manjina odvojene od Demokratske partije socijalista. 

Taj su memorandum, kako navodi, manjine potpisale sa onima sa kojima misle da mogu da sarađuju. 

"Mi želimo da se srpski narod u Crnoj Gori integriše u sve pore života, da naši mladi, perspektivni ljudi studiraju u svim metropolama svijeta. Da budu i diplomate, i ambasadori, i ministri i direktori. Uz svo poštovanje svih, mislimo da smo previše besciljno srbovali i da nam treba jedna ozbiljna strategija za integraciju srpskog naroda u sve tokove života i relaksaciju ove političke situacije", rekao je Joković. 

On se založio da odnosi između Srbije i Crne Gore budu na najvišem nivou. 

"Kriminalni klanovi su najveći problem, i svaka buduća vlast treba da ih sasiječe mačem, kao što je to urađeno u Srbiji u akciji 'Sablja", podvukao je Joković.

On je rekao da je za srpski narod u Crnoj Gori važno da Srbija krene putem koje je sada, da bude ekonomski centar regiona. 

"Znam sigurno da što se tiče SNP i naših prijatelja iz DF nikada nećemo donijeti nikave odluke koje bi bile protiv interesa srpskog naroda i odnosa Srbije i Crne Gore i nikada nećemo biti dio vlade koja kao jedan od ciljeva nema potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC. Ovdje svi moramo imati sva prava a ne kao dosad, da jedni imaju sva prava a drugi nikakva prava", kazao je Joković. 

"Dobio poziv za susret sa patrijarhom da se uskladi podrška"

Kako je prenijela RTV Nikšić, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora te partije u staroj zgradi Vlade da je dobio poziv da se sastane sa patrijarhom Porfirijem, kako bi uskladili podršku Srbije za plan rušenja Vlade premijera Zdravka Krivokapića i formiranja manjinske vlade.

“Ako imamo podršku Srbije, ako imamo podršku Srpske pravoslavne crkve i poziv predsjedniku SNP-a da se sastane sa patrijarhom ove nedjelje, samo da uskladimo i podršku Srbije za ovo što radimo", rekao je između ostalog, Joković.

Portal PRESS objavio je dio govora Jokovića na jučerašnjoj sjednici.  

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније