Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

24. 01. 2022. 17:58   >>  18:34 18

JOKOVIĆ

O manjinskoj Vladi nakon sjednice Skupštine

Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) nije danas odlučivao o eventualnoj podršci manjinskoj Vladi, kazao je nakon sjednice lider partije Vladimir Joković. Poručio je i da će odluku donijeti poslije 7. februara kada, kako dodaje, sve bude jasno u Crnoj Gori. Joković je ponovio da SNP neće biti dio Vlade u kojoj će biti DPS.

“SNP nije danas odlučivao o manjinskoj vladi, jer definitivno ova Vlada još postoji i mi ćemo sačekati trenutak kada će biti u Parlamentu izjašnjavanje o toj temi. Mi imamo 3. februara izjašnjavanje o nepovjerenju potpredsjedniku Vlade Dritanu Abzoviću, 4. imamo raspravu oko povjerenja Vladi, imamo raspravu oko skraćenja mandata Skupštini i na kraju 7. odluka o povjerenju predsjedniku Parlamenta”, kazao je Joković.

Zbog toga kako navodi, nije logično pričati o manjinskoj Vladi, ako bude izglasano skraćenje mandata Skupštini.

“Mi smo ovdje zauzeli stav i zaključak da GO ovlaščuje poslanike, da povodom ovih odluka koje će biti donešenje u Parlamentu da prisustvujemo sjednicama, da iskažemo svoj stav shodno dogovoru i da vidimo kakav je rasplet situacije i mi ćemo glasati o tim pitanjima, poslije toga, ako bude izvjesno formiranje eventualno manjinske, prelazne Vlade, tehničke Vlade SNP će imati sjednicu GO kada će zauzeti konačan stav jer po našem Statutu to pripada Glavnom odboru”, poručio je lider SNP-a.

Konačna odluka, kako dodaje, zavisi od odluka u Parlamentu.

“Mi i dalje želimo da bude nađeno rješenje u okviru ove parlamentarne parlamentarne većine pojačano sa partijama nacionalnih manjina i to bi bilo neko rješenje koje bi bilo optimalno za SNP”, naveo je Joković.

Opcija su, kako kaže, tehnička, manjinska vlada ili izbori.

“SNP neće biti dio Vlade u kojoj će biti DPS, a odluku ćemo donijeti nakon 7. februara kada sve bude jasno. Odluku će donijeti GO SNP”, kazao je Joković i poručio da će SNP uvijek biti dio dobrih rješenja u Crnoj Gori.

 Naveo je i da ih previše ne dotiču napadi na SNP.

“SNP neće biti dio neke Vlade u kojoj će biti DPS, a odluku ćemo donijeti poslije 7. februara kada sve bude jasno u Crnoj Gori”, poručio je Joković.

Neće SNP, ponovio je biti 41. glas za rušenje Vlade, a neće glasati ni za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića. Joković vjeruje da neće glasati ni za  skraćenje mandata Skupštini, da bi se išlo na izbore.

Uoči sjednice predsjednik SNP-a, grupa građana upriličila je performans ispred zgrade, s porukom "Posmatramo vas", a prosuli su i novac na ulazu.

Nekoliko okupljenih građana na protestu je bilo sa maskama. 

Vladajuće URA i SNP 15. decembra prošle godine sa dijelom opozicionih partija nacionalnih manjina u Crnoj Gori potpisale su memorandum o saradnji. U ime SNP memorandum je potpisao čelnik te partije Vladimir Joković. 

URA i CIVIS, konstituenti koalicije "Crno na bijelo", pozvali su sve partije u crnogorskom parlamentu da podrže koncept manjinske vlade. 

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније