Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

17. 01. 2022. 16:26   >>  16:45 24

KOPRIVICA

"Od Demokrata nema podrške za manjinsku Vladu"

Niko više od Demokratske Crne Gore neće dobiti podršku za manjinsku Vladu, kazao je potpredsjednik Demokrata i poslanik u Skupštini Crne Gore Momo Koprivica, dodajući da je taj eksperiment propao i srušen od strane njegovog autora.

"Niti će Demokrate vršiti vlast sa onima koje smo pobijedili na izborima i koji su ključno odgovorni za trodecenijsku devastaciju Crne Gore i međuvjersku i međunacionalnu netoleranciju i histeriju. Vlast ćemo vršiti sa građanima Crne Gore koji su glasali za promjene", naglasio je Koprivica.

On je kazao da je danas potvrđeno sve ono je iznosila Demokratska Crna Gora u prethodna dva mjeseca jer, kako navodi, izigravanje volje građana uvijek pravovremeno detektuju.

Koprivica navodi da potpisani Memorandum o saradnji između CIVIS-a, GP URA i manjinskih partija nije bio put za bilo kakve mostove u društvu, već, kako je rekao, pojas za spasavanje onima koje su građani Crne Gore pobijedili 30. avgusta.

"Da paradoks bude veći, koncept manjinske Vlade DPS-u nudi gospodin Abazović, upravo autor ekspertske Vlade, jedini političar koji je član Vlade i čovjek koji je zajedno sa premijerom Krivokapićem kadrovski sastavio tu Vladu. Koliko modela neko treba da predloži u jednom sazivu parlamenta da bi bio kredibilan predlagač", upitao je Koprivica.

Opšte je poznato, ističe on, da Vlada u parlamentarnim demokratijama predlaže Parlamentu zakone saglasno volji parlamentarne većine, koja bira Vladu. Stoga je, kako kaže, sada nejasno kako će parlmentarna većina koju konstituiše DPS usvojiti zakon o porijeklu imovine, kojim se preispituje porijeklo imovine, pored ostalih i onih od kojih zavisi donošenje ovog zakona ili njihovih vlasnika i mentora.

"Demokrate su evropska i evroatlanska partija centra, prozapadna i građanska partija, koju apsolutno ne interesuju statusi nacionalističkih retrogradnih političkih subjekata, ali nas i te kako zanima poštovanje izborne volje građana, jer se građanin na prethodnim izborima nije borio za ovaj ili onaj politički subjekt, već protiv politike koju je personifikovao DPS. Takva politika pobijeđena je 30. avgusta. Na čelu oživljavanja takve retrogradne politike nijesu politički subjekti, već klasična crnogorska mafija oličena u par nosilaca organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori", istakao je Koprivica.

Partija tim stavom, kaže, ne brani ni Vladu, ni premijera, niti bilo koji politički subjekt ili ministra u Vladi, već Budžet, veće plate za radnike, bolje penzije, dječije dodatke za svu djecu, naknade majkama i besplatne udžbenike za sve osnovce, veće staračke naknade za poljoprivrednike, za šta su, ističe Koprivica, direktno zaslužni i odgovorni.

"To je sad na ispitu i to je sada meta mafije. Dakle, nije u pitanju vlast i fotelje, već novac koji smo iz tajkunskih ruku oteli i kroz socijalnu politiku dali građanima Crne Gore. Sada se predlaže konstituisanje vlasti sa onima koji su glasali protiv Budžeta, protiv većih plata za radnike, protiv većih penzija i protiv drugih socijalnih davanja. Zaključak je jasan i ne treba mu pojašnjenja", dodao je Koprivica.

Vrlo je indikativno, prema njegovim riječima, da se ruši vlast nakon, kako je rekao, vrlo uspješne sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj su usvojeni svi akti koji su bili u proceduri, uključujući i sve akte Vlade, poput Budžeta, te riješio pitanje Tužilačkog savjeta.

"Možda je sada jasnije kome je Katnić brat? Ne igrajte se sa izbornom voljom građana Crne Gore, ne testirajte strpljenje naroda Crne Gore, ne uvodite Crnu Goru u destabilazaciju drustveno-političkih procesa, jer izborna volja građana Crne Gore je svetinja sa kojim se vrlo opasno igrati", zaključio je Koprivica.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније