Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ I. P. ]

21. 12. 2021. 08:50   >>  08:51 11

HARASANI SAOPŠTIO

URA predvodi napore za stvaranje manjinske vlade

Građanski pokret URA predvodi napore za stvaranje nove manjinske vlade koju podržavaju prozapadne stranke, kazao je funkcioner te partije Ilir Harasani.


"Strategiju podržava američki izaslanik Gabrijel Eskobar", rekao je Harasani u intervjuu za Euronews.

Harasani je kazao da su u sporazumu za formiranje nove vlade od sedam političkih predstavnika četvorica Albanci i u ovim okolnostima nije isključio mogućnost da premijer Crne Gore prvi put bude Albanac.

„Sporazumom koji smo sklopili je dobar korak ka budućnosti i formiranju nove vlade čiji su dio sve nacionalnosti", rekao je Harasani, prenosi portal Antena M.

Prema njegovim riječima, od sedam potpisnika imamo Srbe, Crnogorce, Bošnjake i Albance.

"Iz tog sporazuma četvorica su Albanci. U ovom slučaju, Albancima se pruža mogućnost da imaju najmanje dva ministarstva i premijer će vjerovatno biti Albanac, što je veliko dostignuće“, rekao je Harasani.

On je ocijenio da postoji konfuzija i neslaganje unutar većine i da je to očekivano jer koalicioni saveznici imaju različite ideologije.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније