Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z. [ Mina ]

03. 12. 2021. 16:40 >> 16:41
4

REAGOVANJE DEMOKRATE

"Crna Gora pobijedila politike nacionalšovinističkih podjela"

U Crnoj Gori više nema mjesta za politike nacionalšovinističkih podjela, koje je država pobijedila i nadrasla, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović naveo je da je rezultat 30. avgusta bio takav da su velikosrpski nacionalizam kojeg oličava Demokratski front i prosrpska politika koju oličava Demokratska Crna Gora, osvojili 37 poslaničkih mjesta.

Demokrate su u reagovanju navele da su u skorašnjim “otužnim” medijskim istupima za Đukanovića svi “nacionalno obojeni, osim oni koji hoće da se prodaju njegovoj partiji”.

“Ma koliko pokušali zakomplikovati, vrlo je prosto - politikama nacionalšovinističkih podjela više nema mjesta u Crnoj Gori. U dugoj i teškoj borbi, Crna Gora ih je pobijedila. Nadrasla”, kaže se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore kazali su da je Crna Gora odlučila da ide dalje.

“Da sve pećinske nacionaliste i profitere na podjelama ostavi u prošlosti. Pokušavaće oni još malo, ali sve slabije”, navodi se u reagovanju.

Međutim, kako su rekle Demokrate, ta vremena su prošla.

“Nema prodaje, nema izdaje”, kaže se u reagovanju Demokratske Crne Gore.

Prema njihovim riječima, Crna Gora je veoma glasno, nikad glasnije, rekla da pare ne vrijede, da “im pare tu ne pomažu”.

“Svi su sve čuli, i riječi i poruke koje nam stižu iz razvijenog demokratskog svijeta kuda Crna Gora neumitno ide, iza sebe ostavljajući profiterstvo, pljačke, harange, kojekakve “panama & pandora” afere i mnoge skaredne načine”, kaže se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore rekli su da su poruke i od saveznika i od Crne Gore iste – “prošlost je prošlost”.

Iz te partije su kazali da su prošlost oni “koji su postali i ostali pećinski nacionalisti”.

“Mjesecima javno tvrditi da su Demokrate građanska partija i nuditi se javno svako malo za saradnju, a onda krenuti pred svake izbore sa lažima o jednonacionalnoj partiji može samo političar koji je nervozan zbog toga što smo jedni od rijetkih koji se nikada neće prodati, niti njemu, niti bilo kome”, kaže se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније