Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

23. 11. 2021. 17:04   >>  17:11 7

JOKOVIĆ ZA PORTAL

"O Đukanoviću da odlučuje nezavisan Ustavni sud"

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je, povodom usvojenog predloga u Skupštini za pokretanje postupka utvrđivanja da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavama i postupanjima na Cetinju početkom septembra grubo povrijedio član 14. Ustava Crne Gore, da Ustavni sud sada nema kvorum i da se neće sastati, a ni o tome odlučivati.

Predlog je pokrenut na osnovu inicijative Socijalističke narodne partije. SNP smatra da je izjavama i postupanjem Đukanović na Cetinju početkom septembra grubo povrijedio član 14. Ustava Crne Gore koji propisuje da su vjerske zajednice odvojene od države, kao i da su one ravnopravne i slobodne u vršenju vjerskih obreda i vjerskih poslova.

"Mislim da ne može u tom sastavu odlučivati i mi bi voljeli da poslije izbora Ustavnog suda, ne političkog, nego nezavisnog Ustavnog suda, da se to tada određuje", istakao je Joković za Portal RTCG.

Po njegovom sudu, Crnoj Gori je potreban nezavisni Ustavni sud, koji, kako kaže, nije politički sud, kao što je do sad bio.

"Mislim da Ustavni sud sada nema kvorum i definitvno se neće sastati ni o tome odlučivati", zaključio je Joković.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније